7 GOLS ENCAIXATS EN 3 PARTITS

El Barça es dessagna al darrere

  • L’equip ha rebut un gol del Granada, el Betis i el Sevilla en la primera rematada a porta

  • Koeman s’ha quedat sense recursos després de la greu lesió de Piqué i ara d’Araujo

  • «Hi ha poca gent al darrere», es lamenta el tècnic, que ni a l’estiu ni a l’hivern ha tingut el central que demanava

  • El tècnic va haver d’improvisar amb Junior Firpo com a lateral dret perquè Sergi Roberto i Dest també estan lesionats

  • «És injust culpar només Umtiti», assegura l’entrenador després dels dos errors del francès al Sánchez Pizjuán

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

De vegades, els partits també es guanyen des d’una sòlida estructura defensiva. I el Barça de Koeman, castigat primer per la greu lesió de Piqué (novembre) i ara per l’esquinç de turmell d’Araujo (febrer), es dessagna al darrere, víctima de la seva debilitat. En els últims tres partits (Granada, Betis i Sevilla) ha encaixat set gols. «Tothom comet errors, no és just anar contra Umtiti. Perdem tots i guanyem tots», ha valorat l’entrenador.

El problema és que, a més, l’equip de Koeman és tan vulnerable que amb poca cosa rep un gol. Hi ha un factor comú en aquestes últimes trobades. La primera rematada sempre acaba en gol. Així va passar amb Kenedy, el jugador del Granada. Així va passar després amb Borja Iglesias, el davanter del Betis. I així va passar també amb Koundé, el central del Sevilla, ampliant una mala estadística blaugrana.

El Barça viu angoixat per aquests símptomes d’enorme fragilitat, obligant Koeman a haver d’improvisar defenses inèdites perquè s’ha quedat sense recursos. No té lateral dret: Sergi Roberto va reaparèixer després d’una greu lesió muscular que el va tenir dos mesos de baixa i va recaure després de 80 minuts de joc i Dest, afligit d’unes molèsties musculars que no el deixen viure tranquil, ha jugat només dos partits (cap de complet) dels 10 últims.

El drama s’estén, sobretot, a la parcel·la central, on Koeman, una vegada perdut Piqué, havia trobat la solució en Araujo, que tenia un rendiment espectacular. Va patir un esquinç al turmell esquerre al Benito Villamarín i el Barça ha encaixat quatre gols sense l’uruguaià al camp.

Sense recursos i amb una plantilla descompensada, així està Koeman. El club no li va donar recursos. Ni quan Bartomeu encara era president l’estiu passat. Ni quan en aquest mercat hivernal els candidats es van posar d’acord per portar Eric García, el central que demanava el tècnic, però sense èxit.

Errors tàctics

L’entrenador va poder apostar per Lenglet al costat de Mingueza, però va escollir Umtiti. «Ha sigut una decisió jugar amb Umtiti i Mingueza perquè cada tres dies tenim partits i hi ha poca gent al darrere», es lamenta Koeman, que va evitar culpar el defensa francès, que va aparèixer a la foto dels dos gols del Sevilla (trencat per Koundé i poc astut quan va optar per tirar el fora de joc amb Rakitic).

«És cert que hi ha dues jugades. Però, per exemple, en el primer gol vam deixar massa espai des del mig camp», ha explicat el tècnic, dibuixant el gol inicial de Koundé, que va comptar amb la complicitat de «No parlo sol dels defenses. I en el segon, normalment no juguem al fora de joc», ha indicat Koeman en al·lusió a la decisió que va prendre Umtiti de tirar la línia per col·locar Rakitic en posició il·legal.

No ho va aconseguir. «Sempre dic als defenses que cal continuar corrent i no jugar pensant en el fora de joc, perquè mai saps si tens el lateral a l’esquena», ha afirmat l’entrenador del Barça, admetent que Umtiti es va equivocar. «No va ser una bona decisió».

La situació defensiva del Barça és tan dramàtica que Junior Firpo, lateral esquerre, ha de jugar a la dreta perquè Koeman s’ha quedat sense peces a les quals recórrer. Obligat també a jugar contra corrent perquè està sempre per darrere al marcador, prova d’aquesta excessiva vulnerabilitat.

«Impressionat pel desgast»

Ha jugat 33 partits aquesta temporada i en 15 ha començat perdent. «Un gol en contra no vol dir que sigui un error del nostre equip. Vam tenir les oportunitats, la més important va ser abans de l’1-0», ha recordat Koeman en al·lusió a la gran parada de Bono a Messi, indicant que «està impressionat pel desgast de l’equip» davant el Sevilla.

Notícies relacionades

Porten 12 partits en 39 dies –«11 fora de casa i jo hauria firmat per aquests resultats, és clar que prefereixo perdre’n un altre de Lliga i guanyar a la Copa», ha admès Koeman–, tot i que als cinc últims no ha pogut deixar la porteria a zero, tot i que Ter Stegen s’ha convertit en el porter titular, també a la Copa.

A les fotos apareix gairebé sempre Umtiti, però no els responsables de la decadència defensiva que viu el Barça des de fa anys. I panys.