LES ELECCIONS DEL BARÇA

Laporta: «¿Eric Garcia? Al juny queda lliure i vindria gratis»

  • «Em costa entendre per què hem de regalar diners a un competidor nostre», diu el candidat

  • «No s’està respectant el Barça entre la gestora i els que prenen decisions de la Generalitat»

  • «El club necessita amb urgència un president i una directiva», afirma

  • «¿Messi? Requereix una actuació urgent, això es va deteriorant i cada vegada serà més difícil una proposta convincent»

  • «El París SG està desestabilitzant el Barça, no es pot permetre que ho faci un club estat»

Laporta: «¿Eric Garcia? Al juny queda lliure i vindria gratis»
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Joan Laporta té clar que Eric Garcia, el defensa del Manchester City (20 anys), no pot venir aquest hivern, com sosté Víctor Font, un altre dels candidats a la presidència del Barcelona. «Al juny queda lliure i vindria gratis», ha defensat l’expresident blaugrana, convençut que la comissió gestora «no pot atribuir-se» una operació d’aquest nivell, a més que no compta amb prou recursos econòmics per executar-la de manera immediata.

«Em costa entendre els motius pels quals hem de regalar diners a un competidor nostre», ha necessitat Laporta, recordant que s’hauria d’abonar una quantitat (Font ha parlat de tres milions i un impacte de 230.000 euros en els comptes d’aquest curs) aquest hivern. «És pagar uns diners que no hem de pagar al juny», ha remarcat l’expresident del Barça.

Després, cansat del que està passant amb la data de les eleccions, ara fixades per al 7 de març, ha volgut elevar el to de veu. «No es respecta el Barça entre la gestora i els que prenen decisions de la Generalitat», ha remarcat amb energia el candidat. «Ells sabran per què ho fan».

«Es podia votar el dia 24»

Laporta afirma que les eleccions s’haurien pogut celebrar el 24 de gener. «Ja ho vam dir i ara s’està veient que és veritat, com es demostra que el Govern permeti saltar-se el confinament municipal amb un certificat d’autoresponsabilitat», ha dit el candidat.

«S’hauria pogut votar el 24, i ja que es pot saltar per anar als mítings doncs amb més raó es podrà anar a votar el dia 7 utilitzant el certificat d’autoresponsabilitat. Però repeteixo que la meva sensació és que no s’està respectant el Barça, no li donen la importància que té. És una manera de tractar el club impròpia», ha reiterat.

Notícies relacionades

Després, el candidat ha tornat a ser contundent quan se li ha preguntat sobre el futur de Messi. «El club ha de ser capaç de fer una bona proposta a Leo Messi, però això requereix una actuació urgent. I tot es va deteriorant i cada vegada serà més difícil una proposta convincent», ha reconegut Laporta, que ha insistit en la necessitat que «el Barça tingui amb urgència un president i una directiva».

«El París SG és irrespectuós amb el Barça. No es pot acceptar que un club estat digui això»

Joan Laporta, candidat a les eleccions del Barça

Resulta imprescindible, com sosté el candidat, per «defensar els interessos» del club. «Messi estima el Barça, ell és feliç en aquest club i en aquesta ciutat. No es pot permetre que el París SG desestabilitzi el Barça dient que fitxarà Messi. No es pot permetre que un club estat faci això, és una falta de respecte al Barça. Ho pot dir un club. Però que ho digui un club estat em sembla fora de lloc. I el Barça no té president ni una junta directiva per fer front a aquestes faltes de respecte».