«HO AGRAEIXO A KOEMAN»

Debuta Ilaix Moriba, brilla Araujo com sempre

  • El jove centrecampista del filial va complir 18 anys aquesta setmana

  • Va jugar 17 partits amb el Barça B abans d’estrenar-se amb el primer equip

  • L’uruguaià va tornar a convertir-se en el líder de la defensa i va provocar fins i tot un penal

Debuta Ilaix Moriba, brilla Araujo com sempre
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va acabar el partit, amb Riqui Puig al vestidor. I Ilaix Moriba, l’últim nen de Koeman, també assistia des de fora de la gespa artificial a una pròrroga on es va certificar, de nou, que Ronald Araujo, un jove central uruguaià, de 21 anys, és alguna cosa més que un defensa.

Mana, dirigeix, ajuda, corregeix i a sobre provoca penals, per molt que després els seus companys els acabin fallant. En una nit agònica, en la qual el Barça va lliurar la seva tercera pròrroga en una setmana (Reial Societat, Athletic i Cornellà), va tornar a firmar l’uruguaià un altre partit per emmarcar.  

Va arribar, mentrestant, Ilaix a Cornellà, on ja havia jugat el desembre passat amb el Barça B, i va aparèixer en l’onze inicial. Té 18 anys. I només 17 partits amb el filial blaugrana. Un exemple que els processos de maduració s’han accelerat de tal manera que ell es va vestir amb la samarra completant el centre del camp amb Riqui Puig i Pjanic.

«Vaig pensar que aquest partit no arribaria. Ho he d’agrair a Koeman», ha dit el jove, l’últim a unir-se a la causa blaugrana. Riqui amb prou feines va durar 45 minuts. A Koeman no li va agradar que veiés una targeta groga tot just començar el partit i que no tingués cap pes en l’elaboració del joc ofensiu. Ilaix va resistir més temps en la gespa artificial que tant havia criticat el tècnic. El problema no era la superfície. 

Riqui, només 45 minuts

Riqui, només 45 minutsEl problema és que res rejoveneix el Barça per molt que surtin Ilaix i Riqui per donar-li un aire que no existeix. I el retrat d’aquesta decadència que està gestionant Koeman es va resumir en els dos penals fallats i en les dues ocasions errades pel davanter que porta el ‘nou’ blaugrana. Es diu Martin Braithwaite. Va tenir dues ocasions ideals. Les que somia qualsevol. Dins de l’àrea petita del Cornellà.

Ramón Juan, l’heroi del Cornellà

En la seva primera rematada, el danès va tirar la pilota al cos de Ramón Juan, ja investit oficialment com a heroi del Baix Llobregat. Un heroi jove, té 21 anys, i amb capa, que volava feliç hipnotitzant la pilota de tal manera que van firmar un bonic idil·li. S’estimaven tant i tant, va ser un amor a primera vista, que es buscaven per tots els racons de l’incòmode camp, al punt que fins i tot el travesser el va ajudar en aquest enverinat xut de Pjanic. I Petr Cech del Cornellà, portava una protecció al cap, va semblar un gat amb mil mans atrapant aquest cuir enganyós que rebotava aspre en aquesta herba que no és herba. 

«En la meva vida no havia parat dos penals. Ni en una tanda. N’havia vist un parell que havia tirat Pjanic en la Juve. És una mica d’intuïció»

Ramón Juan, porter del Cornellà

Notícies relacionades

«En la meva vida no havia parat dos penals. Ni en una tanda. N’havia vist un parell que havia tirat Pjanic en la Juve. És una mica d’intuïció», ha reconegut el porter del Cornellà.

 Un escenari on Araujo, central astut i de presència imperial, s’ho va passar bomba, oferint una càtedra defensiva, sense importar-li la gespa que anés trepitjant. No només va governar la casa de Neto sinó que va provocar el primer penal. I quan va rebre un cop al colze esquerre, que li va fer abandonar l’estadi, una esgarrifança va recórrer el barcelonisme perquè es va témer el pitjor. Allà es nota la grandesa que ha adquirit Araujo en temps rècord. Valuós allà on jugui. I, per descomptat, en la gespa artificial.