BARÇA-VALÈNCIA (dis., 16.15 h)

Koeman demana al Barça que segueixi amb la mateixa «fam»

  • El tècnic elogia Araujo i insta De Jong a continuar «assumint més responsabilitats»
  • «Sempre he vist un ambient bo, malgrat les derrotes
  • «¿Riqui Puig? També pot ser perquè en els entrenaments no fa prou per fer pensar l’entrenador que ha de canviar les coses»
  • «Es parla molt de sistemes, però el més important és la llibertat de cada jugador en la seva posició»
  • «M’agrada Coutinho, té coses bones amb pilota i a més hi sap posar la seva energia»
Barcelona  16 12 2020   Deportes    Koeman      durante el partido de liga entre el FC Barcelona y la Real Sociedad    Fotografia de Jordi Cotrina

Barcelona 16 12 2020 Deportes Koeman durante el partido de liga entre el FC Barcelona y la Real Sociedad Fotografia de Jordi Cotrina / JORDI COTRINA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Aquesta setmana el Barça ha encadenat dos valuosos triomfs a la Lliga (1-0 al Llevant i 2-1 a la Reial Societat), però Ronald Koeman insisteix en la necessitat de sumar una altra victòria aquest dissabte contra el València (16.15 h, Camp Nou) per demostrar que la recuperació va de debò. D’aquí que demani al seu equip que continuï tenint la mateixa «fam» que va exhibir en el seu duel contra el líder, el conjunt d’Alguacil.

El tècnic blaugrana no es fia del rival. Va aparèixer a la sala de premsa amb la lliçó ben apresa: «És un equip fort. En els sis últims partits només n’ha perdut un, i va ser contra l’Atlètic de Madrid per 1-0 fora. I va guanyar el Madrid aconseguint, a més, quatre empats».

Per això, Koeman ha demanat al Barça que «sigui competitiu» per no llençar a les escombraries els indicis de recuperació que ha mostrat en l’última setmana. «Ara l’equip està fent un gran futbol cap a dalt i sentencia». Això és, precisament, el que no va fer contra la Reial. I va acabar patint, com ja li havia passat abans contra el Llevant.

La connexió Messi-Pedri

Koeman està content amb la connexió futbolística que han exhibit Messi i Pedri en els últims partits. «Es parla molt de sistemes, però la llibertat de cada un al camp és important. Tenim més llibertat per a cada un dins de la seva posició. I això és el més complicat per a qualsevol contrari», ha afirmat el tècnic.

Després, ha recordat que ell «sempre és partidari d’omplir el mig camp amb gent que pugui atacar, que pugui defensar... Amb llibertat». I ha tornat a insistir en un concepte que va molt més allà del 4-2-3-1 o del 4-3-3. «Un no s’ha d’obsessionar amb els sistemes, ara hi ha més llibertat», ha dit Koeman.

Analitzat l’equip en clau tàctica, l’entrenador ha volgut precisar que «sempre» ha tingut «un bon ambient» al vestidor, «fins i tot en les derrotes», assumint, per descomptat, que «és molt més fàcil que hi hagi alegria i es vegi tot més positiu amb victòries».

El mal record del Mestalla

En aquest aspecte, i a la pregunta pel seu breu pas pel Mestalla, Koeman ha sigut contundent: «Per a mi tampoc ha sigut el millor record que tindré durant la meva carrera com a entrenador. Potser en algunes decisions que he pres, pot ser que m’hagi equivocat». Tot i que després ha precisat que «va ser una estada curteta, però almenys hi vam guanyar alguna cosa, una Copa del Rei. He de reconèixer que és un lloc complicat. En els últims 15 anys han tingut molts canvis. Sembla, sembla que és complicat. Falta tranquil·litat per poder treballar».

«Va ser una estada curteta, al Mestalla. Però, al final, vam guanyar alguna cosa: una Copa del Rei. És complicat treballar allà. Falta tranquil·litat»

Koeman, tècnic del Barça

I, al final de la seva compareixença davant els periodistes, Koeman ha anat analitzant les situacions individuals dels jugadors. Per començar, ha elogiat Araujo. «És un jugador que, malgrat la seva joventut, físicament és molt fort. Per a la seva alçada és bastant ràpid. I a més, té caràcter fort, mana, entrena al màxim tots els dies», ha dit el tècnic.

També ha reconegut que el central uruguaià «ha de millorar en certes coses amb la pilota», detalls que després ha especificat. «El seu primer control es pot millorar. En passades verticals, també. I en circulació de pilota. En certes coses amb pilota ha de millorar. El seu primer control es pot millorar. En passades verticals i en circulació de pilota. Té un gran futur, està obert a escoltar, a millorar, a rebre qualsevol consell», ha dit sobre Araujo.

En defensa de Coutinho

En aquest aspecte, i al ser qüestionat sobre Riqui Puig, Koeman també ha sigut clar: «No depèn només de coses tècniques. Si hi ha algú amb massa competència en la seva posició pot ser perquè en els entrenaments no fa prou per fer pensar l’entrenador que ha de canviar coses».

Notícies relacionades

No només va parlar del del planter. També va dir el mateix de Pjanic. «Aquests jugadors que no juguen han de demostrar a l’entrenador que s’equivoquen. Han de millorar coses cada dia i després, quan tenen l’oportunitat, agafar-la amb les dues mans», ha afirmat Koeman, instant així que siguin «útils sobre el paper».

El tècnic va traslladar un missatge idèntic cap a Coutinho, que ha sigut suplent en dos dels últims tres partits. «A mi m’agrada aquest jugador. Té molt bones coses amb la pilota. A més, sap posar energia al camp després del seu pas per Anglaterra»