BARÇA – PSV EINDHOVEN (4-1)

El Barça femení arriba als vuitens de Champions

Graham, amb dos gols, i Martens, amb dos més, rubriquen amb solvència el triomf blaugrana

  • Les blaugrana liquiden l’eliminatòria amb un contundent 8-2
  • L’equip de Cortés coneixerà el seu rival a vuitens al febrer
  • La pròxima ronda de la la Champions es disputarà al març
DEPORTES Graham Hansen  Barca femenino FC BARCELONA

DEPORTES Graham Hansen Barca femenino FC BARCELONA / DEPORTES

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Tenia pressa el Barça per arribar als vuitens de final de la Champions. No perd el temps l’equip de Lluís Cortés, un tècnic que no es va fiar gens de l’1-4 aconseguit a l’anada a Eindhoven. Fins i tot va clonar a l’Estadi Johan Cruyff el resultat en la tornada. Un altre 4-1 que segella un contundent global de 8-2 en el seu camí per intentar conquistar la seva primera Copa d’Europa.

Als tres minuts de partit, i després d’una excel·lent jugada, Graham firmava un imponent gol per obrir el camí d’un còmode triomf, un altre més, sobre el PSV. Fins al 16 de febrer no coneixerà el Barça el seu rival de vuitens, però mentrestant va deixant empremtes de la seva rotunda autoritat allà per on passa.

De Cata Coll a Graham

Cortés va reservar poca munició. No volia sorpreses. I l’actitud de les seves jugadores, malgrat la pressió inicial del PSV, li va acabar donant la raó. El gol inicial va arribar en una acció treballada i molt estudiada. La pilota va transitar des de la portera (Cata Coll) a la davantera (Graham Hansen). A màxima velocitat i, a més, amb la màxima precisió, amb l’epíleg d’aquest xut enverinat amb la dreta de la creativa jugadora noruega.

Aquest gol no va trencar la resistència del PSV, que ja anava perdent en el global de l’eliminatòria per un contundent 5-1. El Barça, en canvi, va governar encara amb més fermesa la freda tarda a l’Estadi Johan Cruyff fins que en els minuts finals de la primera meitat va aparèixer el segon gol, amb la firma de Lieke Martens, que va aparèixer a l’àrea petita neerlandesa amb astúcia per liquidar el partit. El pas als vuitens de final ja estava segellat pràcticament a Eindhoven.

A la segona meitat, tres quarts del mateix. Aitana atreia rivals per construir-li un espai valuós a Graham, que va tornar a treure la seva dreta per rubricar el 3-0. A l’hora de partit, el Barça es passejava per Europa. Però ni així, malgrat el carrusel de canvis introduïts per Cortés, van alterar el paisatge senzill del partit.

Aniversari amb èxit

Martens, que complia aquest dimecres 28 anys, no va voler ser menys que Graham, per la qual cosa va pentinar amb intel·ligència un córner llançat per Mapi León per augmentar encara més l’avantatge blaugrana, permetent, a més, que Cortés obrís les portes de la Champions a dos joves de la pedrera: Bruna Vilamala i Jana Fernández van debutar a Europa. I Smits, ja en l’últim sospir, va marcar el gol que va repetir a Barcelona idèntica xifra que a Eindhoven.

La fitxa del Barça – PSV Einhoven (4-1)

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Champions