MISSATGE D’AUTOCRÍTICA

Coutinho: «Sé que el meu rendiment no és el que tothom esperava»

«Ara em sento més fort mentalment que abans», admet el brasiler

«Estem en un procés de renovació i hem de tenir paciència», explica

Diu que és un altre Coutinho. Tot i que continua sense ser el jugador desequilibrant que es va convertir el 2018 en el fitxatge més car de la història del Barça: 120 milions d’euros + 40 en variables. Ha canviat mentalment i físicament. Però encara no s’ha vist el veritable Coutinho.

05 December 2020  Spain  Cadiz  Barcelona s Philippe Coutinho in action during the Spanish Primera Division soccer match between between Cadiz CF and FC Barcelona at Estadio Ramon de Carranza  Photo  Jose Luis Contreras DAX via ZUMA Wire dpa  Jose Luis Contreras DAX via ZUMA   DPA  05 12 2020 ONLY FOR USE IN SPAIN

05 December 2020 Spain Cadiz Barcelona s Philippe Coutinho in action during the Spanish Primera Division soccer match between between Cadiz CF and FC Barcelona at Estadio Ramon de Carranza Photo Jose Luis Contreras DAX via ZUMA Wire dpa Jose Luis Contreras DAX via ZUMA DPA 05 12 2020 ONLY FOR USE IN SPAIN / DPA via Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Té la confiança de Koeman, el tècnic que li va obrir la porta del retorn al Camp Nou, però encara no acaba de ser decisiu. Dissabte, sense anar més lluny, Philippe Coutinho va ser substituït al Carranza quan el Barça perdia 1-0 i buscava l’entrenador, però sense èxit, solucions per a un partit que li ha enviatgairebé al precipici a la Lliga,instal·lat ara a 12 punts de l’Atlètic a la Lliga.

Ara, amb tot fet a la Champions, només pendent d’assegurar el primer lloc davant la Juve, el brasiler reflexiona sobre el moment actual de l’equip. I, especialment, sobre ell mateix. «Jo soc el primer en exigir-me. Sé que el meu rendiment no és el que tothom esperava», ha confessat Coutinho en un missatge autocrític.

«Això és el Barça i hi ha molta atenció de tots. El que puc dir és que he treballat molt mentalment per estar molt bé. Em considero molt més fort en aquest sentit», ha remarcat el jugador, i ha recordat que l’equip viu «un procés de renovació canviant peces importants de l’equip. Cal millorar cada detall que no surt bé».

Ambient «frustrat»

Notícies relacionades

«S’ha de tenir paciència i nosaltres hem de fer el millor possible per recuperar-nos al més aviat possible», ha dit Coutinho,dolgut per la derrota a Cadis. «Ha quedat un ambient frustrat, però veig tots els jugadors amb moltes ganes. Tots volem canviar el moment que estem vivint. Mentalment, avui soc més fort que abans».

Sobre la seva posició al camp, Coutinho no té dubtes: «Centrat em sento millor, però jugo on decideixi l’entrenador». Li encanta jugar de mitja punta per darrere del davanter, però assumeix fer-ho a la banda esquerra com va passar, per exemple, davant el Cadis. Ha dit també Coutinho que ha millorat «amb el treball físic» després del seu gris pas pel Camp Nou en la seva primera etapa.