LA SITUACIÓ BLAUGRANA

Messi homenatja Maradona

Leo celebra el seu gol mostrant la samarreta del Newell's, l'altre club en el qual tots dos van jugar, i s'acomiada de l'ídol mort amb un missatge a Instagram: «Fins sempre, Diego»

El gol de l'astre del Barça és idèntic a l'únic que va marcar 'el Pelusa' a l'equip de Rosario

messi23-1

messi23-1

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Maradona  no ens deixarà mai, estarà sempre en l'atmosfera», deia  Guillermo Amor  abans de l'homenatge al 'Pelusa' al Camp Nou, el que va ser la casa de l'argentí durant un parell de temporades. Minut de silenci i corona de flors amb el número 10 al centre del camp abans de l'inici del partit, braçalets negres i la samarreta firmada pel 'Pelusa' a la llotja... Però com  havia dit  Ronald Koeman  en la prèvia que el millor homenatge al 'Barrilete Cósmico' havia de ser demostrar la qualitat en la gespa. Els blaugrana li van brindar una exhibició en la qual Messi li va reservar una doble dedicatòria.

Amor, a la llotja amb la samarreta de Maradona. / JORDI COTRINA

El VAR fa (gairebé) impossible que es torni a repetir aquell  gol amb què Maradona va sotmetre Anglaterra, la seva particular 'vendetta' per les Malvines. Però això no va evitar que  Leo  evoqués aquella jugada ja eterna, al saltar i estirar el braç sense arribar a tocar la pilota en el primer gol de  Braithwaite.

El dia que es complien  10 anys del 5-0 al Madrid de Mourinho  i 121 del naixement del Barça, l'equip es va regalar per fi un jornada plàcida. Els blaugrana només havien guanyat un dels seus últims sis partits de lliga, davant el Betis (5-2), un xoc que no va aconseguir sentenciar fins que Messi va marcar el 4-2 a vuit minuts del final amb el seu únic gol en jugada d'aquesta temporada fins aquest diumenge. 

A l'espera dels de Leo, els gols els van fer  Braithwaite, Griezmann i Coutinho. Fins que Messi va deixar anar un xut des de la frontal, i després es va treure la samarreta per mostrar-ne una de Newell's, l'altre club en què Diego i Leo van jugar. Amb sis anys, Messi va veure el debut de Diego amb el Newell's el 1993, club en què la Puça va donar els seus primers passos abans de marxar cap a Barcelona. Qui podia imaginar que aquell anònim 'pibe', que va anar a veure la trobada contra l'Emelec, rivalitzaria amb Diego per ser el millor jugador argentí de la història.

El destí va voler, a més, que  el gol de Messi contra l'Osasuna fos idèntic a l'únic que va marcar Maradona amb el Newell's.  Vídeos difosos a les xarxes socials han mostrat com, gairebé amb tres dècades de diferència, en les dues jugades, els cracs  esquiven rivals en una diagonal cap al costat esquerre de l'atac i marquen després d'un xut amb l'esquerra.

Com era d'esperar, el gest va revolucionar una Argentina que es recupera del terratrèmol col·lectiu que ha suposat la mort del seu compatriota més universal. Newell’'s, l'altre equip, que es pot enorgullir d'haver tingut tots dos no ha tardat a agrair el gest en les xarxes. «De 10 a 10, de leprós a leprós. El mejor del mundo y su homenaje a #D10S, con los colores del corazón.#DiegoEterno". 

El mateix Messi va emetre unes hores després un breu missatge a Instagram. «Fins aviat, Diego». I una doble foto de tots dos amb la mateixa samarreta del Newell's.

Notícies relacionades

 

«Ha sigut un gran moment. Primer per la jugada de Leo, després pel gol i finalment pel gest per dedicar-lo a Maradona. Ha sigut molt gran. Un moment molt complet en tots els sentits», ha apuntat Koeman. «Hem perdut Diego, és un ídol mundial, tots els que l'admiraven el trobaran a faltar. Ha sigut un maco homenatge», ha valorat Coutinho.