AL GENOLL ESQUERRE

Ansu Fati serà operat dilluns pel doctor Cugat

El Barça confirma que serà sotmès a una intervenció quirúrgica de la greu lesió al genoll esquerre

El període de baixa del davanter podria ser de tres mesos, tot i que el club ho anunciarà després de l'operació

marcosl55791683 barcelona  07 11 2020    deportes       ansu fati se queja d201107205927

marcosl55791683 barcelona 07 11 2020 deportes ansu fati se queja d201107205927 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Va arribar abans que Mandi a la pilota, convertit en un veloç davanter centre, anticipant-se fins i tot a Bartra. I Ansu Fati va provocar el penal, que després va fallar Griezmann. Però el genoll esquerre, traïdor ella, se li va quedar enrere de mala manera, per la qual cosa va començar a cridar sobre la gespa del Camp Nou, conscient que era greu. Tant, que podria estar, almenys, tres mesos de baixa.

Era el minut 31 quan el davanter xisclava en el desèrtic estadi, agafant-se aquest adolorit genoll. No sabia llavors que s’havia trencat. Ni Ansu, ni tampoc Koeman, que va ordenar escalfar Braithwaite. No va sortir el danès perquè el jove va completar els primers 45 minuts. Després, Ansu Fati ja es va quedar al vestuari.

El Barça ha confirmat que el jugador serà operat aquest dilluns pel doctor Ramon Cugat d’aquesta ruptura del menisc i després es comunicarà el temps que haurà d'estar de baixa. Aquesta intervenció estarà sent supervisada pels serveis mèdics del Barça.

Ansu Fati es lamenta de la lesió que va patir al genoll esquerre. / JORDI COTRINA

Va haver de ser sotmès a una sèrie de proves mèdiques en què ja es va confirmar que pateix «una ruptura al menisc intern del genoll esquerre». Proves que s’han repetit aquest diumenge al matí, ja sota la tutela de Cugat, que ha explorat la zona lesionada. 

Els metges han de triar ara el tractament. Si és conservador s’ampliaria la seva absència

El club, en un breu comunicat mèdic, no va informar del temps de baixa que haurà d’estar, pendent «del tractament que cal seguir». S’ha de confirmar si és ruptura parcial (mes o mes i mig de baixa) o trencament total del menisc, que oscil·laria entre tres i cinc mesos.

Suturar o extirpar

A l’espera, a més, de la via que prengui Ramon Cugat, al costat dels metges del Barça per solucionar aquesta greu lesió al genoll esquerre. Per l’edat del jugador, acaba de complir 18 anys, el més recomanable és suturar el menisc, però això allargaria el període de baixa. Tot i que garanteix, això sí, no extirpar-li el menisc, cosa fonamental en l’inici de la seva carrera esportiva.  

El club no vol córrer amb la recuperació del jugador, que s’ha posat en mans de Cugat, l’especialista que va operar, per exemple, Ter Stegen del tendó rotular del genoll dret el mes d’agost passat, que l’ha tingut tres mesos de baixa.

Ansu Fati corre darrere de Sanabria en el Barça-Betis. / AFP / JOSEP LAGO

Ansu té trencat el menisc intern, tot i que el club no ha dit encara si és forma total. D’aquí que el Barça esperi una hores per anunciar l’entrada en el quiròfan.

Perd Koeman una de les seves grans armes en l’atac. Ja no tenia nou a l’estiu. I ara, sense Ansu, menys encara

La prodigiosa irrupció d’Ansu queda frenada per aquesta greu lesió. S’havia convertit en un jugador essencial per a Koeman, que ahir el va utilitzar com a davanter centre, situant Griezmann a la seva esquena. 

¿Depay?

Notícies relacionades

L’impacte a l’equip del jove no només es mesura per les seves grans xifres (cinc gols, dues assistències i tres penals provocats en les 10 primeres trobades de la temporada), sinó per la seva polivalència ofensiva.

Ansu ha jugat a tres de les quatre posicions (extrem esquerre, extrem dret i nou). Ara, Koeman perd una de les seves amenaces més grans en atac. Ja demanava a l’estiu, i amb raó, un davanter centre. Ara insistirà més en Depay.