BARÇA-BETIS (DISSABTE, 16.15 h)

Koeman: «Messi és encara molt decisiu»

«No estic d'acord amb aquesta polèmica. Pots agafar qualsevol imatge de qualsevol persona i fer mal»

«Defensivament cal estar-hi més ficat, més organitzat. Hem treballat per corregir aquestes coses»

marcosl55758858 barcelona  04 11 2020    deportes   messi junto a dembele du201106094802

marcosl55758858 barcelona 04 11 2020 deportes messi junto a dembele du201106094802 / JORDI COTRINA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

Ve el Barça d’una mala ratxa a la Lliga després de sumar només dos punts dels 12 últims en joc. No pot tornar a ensopegar i menys, just abans de la segona aturada de les seleccions, cosa que provocaria encara més nerviosisme en el club. I, per descomptat, en l’afició. I, a més, Messi continua sense marcar de jugada, amb un sol gol a la Lliga.

El tècnic acompanya el capità i fuig de la polèmica sobre la seva poca tensió defensiva

Arriba el Betis de Pellegrini com a prova per a l’irregular equip de Koeman, que ha inclòs en la llista de 23 jugadors Oriol Mingueza (central) i Konrad de la Fuente (extrem). Els dos joves, del Barça B, igual com Arnau Tenas, el porter.

Després, Koeman ha volgut sortir en defensa de Messi, molt criticat per la seva falta de punteria. «A qualsevol jugador li poden treure una imatge que està caminant. Ni l’he vist, ni m’interessa. Si voleu muntar un problema o polèmica per la vostra part, jo no hi estic d’acord», ha dit adreçant-se als periodistes, recordant-los que «Messi continua sent decisiu».

Koeman, en actitud pensativa durant el Barça-Dinamo de Kíev de Champions. / JORDI COTRINA

«Messi encara té moltes qualitats que està demostrant. És molt important en el nostre joc ofensiu» (Koeman) 

El tècnic assumeix que necessita enganxar-se al triomf per no veure escapar-se el Madrid. Ni l’Atlètic. Però, sobretot, necessita el Barça retrobar l’eficàcia perduda, simbolitzada, sobretot, en Messi. A més de solucionar els problemes que va viure contra el Dinamo de Kíev, resolts, al final, per un prodigiós Ter Stegen. «Defensivament cal estar-hi més ficat, més organitzat. Hem entrenat aquest matí per corregir coses. Estem preparats».

Insisteix l’entrenador que els problemes defensius són de tot l’equip, no de la defensa

Ha parlat Koeman «del centre del camp» com a origen d’aquestes disfuncions defensives que es van veure en la Champions, insistint que es tracta d’«un problema de l’equip i no només de la defensa».

Després, el tècnic ha aprofitat cada pregunta sobre Messi per reivindicar-lo. «És encara un jugador molt decisiu. Estem acostumats que sempre marcarà la diferència. Encara té moltes qualitats que està demostrant. És molt important en el nostre joc ofensiu», ha recalcat Koeman.

Messi supera Neschcheret, el porter, de 18 anys, del Dinamo de Kíev, en el penal de l’1-0. / JORDI COTRINA

Ha jugat l’astre tots els minuts amb Koeman. No descansa mai. Dispara molt (46 rematades), amb un percentatge del 50% a porta (són 23 trets), però només ha marcat quatre gols. I els quatre de penal. A la Lliga no celebra Messi un gol des de la primera jornada.

«Pots agafar qualsevol imatge de qualsevol jugador i fer mal», ha remarcat Koeman, incidint que a ell també li ha passat. «A mi també m’han tret imatges assegut o emprenyat. Si estàs més pendent de les imatges que de la feina.... Jo no hi estic d’acord», ha dit el tècnic.

I l’equip, com és obvi, està pagant aquesta crisi de punteria que està vivint el seu capità. Però Koeman, que ja va denunciar «aquesta falta de rendiment» després de la victòria a Torí sobre la Juventus (0-2) i després en l’empat a Mendizorroza contra l’Alabès (1-1), continua acompanyant Messi.

Messi, durant el Barça-Dinamo de Kíev de la Champions. / JORDI COTRINA

«Tenim jugadors que busquen la passada dins de l’àrea. Però cal buscar més el xut des de fora. És agafar cada un més responsabilitat per decidir una jugada» (Koeman)

Sap el tècnic que ho necessita més que mai. Sap Messi que s’ha de retrobar amb si mateix.  I tampoc pot perdre tan aviat Griezmann, acabat d’iniciar el mes de novembre, tenint en compte, a més, que no té Koeman el davanter centre que va demanar.

Missatge als davanters

Depay, l’holandès, era el seu elegit. Però no hi havia diners a l’estiu per fitxar el jugador de l’Olympique de Lió. Ni tampoc n’hi ha ara, en la pròxima obertura del mercat hivernal, per això Koeman s’ha d’apanyar amb el que té. D’aquí el missatge que ha llançat als seus jugadors, especialment als seus davanters. 

«Si no xutes no marques», recalca el tècnic, que demana acabar les jugades amb trets llunyans

«És veritat que hem parlat de xutar més des de fora. Tenim jugadors que busquen sempre la passada dins de l’àrea. Però cal finalitzar des de fora», ha recordat el tècnic, admetent que «en dos mesos no puc canviar un jugador que sempre ha buscat una passada en comptes de finalitzar».

Només un gol dels 19 des de fora de l’àrea

Notícies relacionades

En aquest procés està també immers Koeman. «És bo donar assistències, però cada un té la seva responsabilitat de xutar. Si no xutes no marques. Sé que el Barça té aquesta qualitat, però cal canviar-la. I agafar cada un més responsabilitat per a tu mateix decidir una jugada», ha comentat l’entrenador, recordant que el «tema de la confiança» també influeix molt en aquesta crisi davant el gol.

Només Dembélé, que va marcar el 0-1 a Torí, va aconseguir un gol amb un tret llunyà. L’únic dels 19 que ha firmat el Barça de Koeman aquesta temporada. Per aquí, segons el tècnic, també hi ha molt marge de millora per acabar amb tanta rematada i tan poca punteria.