LA GESTIÓ DE L'ESTRELLA

Koeman sobre Messi: «No estic d'acord amb Setién»

«Respecto l'opinió si ell ho va viure així. No és Leo el jugador de l'equip que tinc més dificultats per portar»

«¿Un 9? He dit diverses vegades el que ens falta. Depèn de com estigui el club econòmicament al gener»

marcosl55652453 deportes  koeman messi turin juventus fotografia de miguel r201103141203

marcosl55652453 deportes koeman messi turin juventus fotografia de miguel r201103141203

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

A Europa, el Barça funciona de meravella: dos partits, dos triomfs, sis punts de sis. A la Lliga, en canvi, l’equip de Koeman no acaba d’arrencar firmant un dels pitjors inicis, amb vuit punts de 18 de possibles. I el tècnic demana una cosa que no hi ha al Camp Nou. Calma per reconstruir un equip que es va apagar a Lisboa el 14 d’agost amb el 2-8 del Bayern de Munic.

«Estem canviant coses, demanem una mica de tranquil·litat i temps perquè estem canviant coses», ha declarat Koeman abans de mesurar-se al Dinamo de Kíev si l’equip ucraïnès, que té 13 baixes per Covid-19, ha superat amb èxit els tests a què ha sigut sotmès aquest matí per la UEFA.

Koeman, a més, ha volgut valorar l’opinió expressada per Quique Setién que «és molt difícil gestionar Messi». Ell no ho veu així. «Respecto totes les opinions. Però, per mi, Leo és un jugador molt, molt, molt bo. El millor del món», ha dit l’actual tècnic del Barça sobre els problemes que va projectar l’exentrenador en la seva conversa amb Vicente del Bosque al diari ‘El País’. 

«Estic veient cada dia la seva ambició i el seu caràcter guanyador. Parla per si mateix. Per mi, no és el jugador de l’equip que tinc més dificultats per portar», ha dit Koeman, convençut que aquest és el camí adequat per tractar amb Messi, que viu uns mesos turbulents. Va voler anar-se’n del Barça, però Bartomeu no el va deixar. I a partir del gener serà lliure per decidir el seu futur. Podrà anar-se’n on vulgui. I gratis.

«Cada entrenador és diferent; cada caràcter, també. Per mi, Leo és el capità i parlo cada setmana amb ell» (Koeman)

I, després, Koeman ha anat més enllà en la seva relació amb Messi: «Cada entrenador és diferent, cada caràcter de l’entrenador, també. Per mi, és el capità i, en principi, parlo amb ell cada setmana sobre coses del camp i sobre coses del vestidor per tenir una bona relació. No estic d’acord amb això, però cada un pot tenir una opinió. Jo veig les coses diferents de Setién, respecto el que ell ha viscut i si opina així per a ell és així».

La falta del ‘9’

Després, el tècnic ha reconegut que li arriben «molts comentaris que la gent està contenta», assumint que «aquests dos punts en les quatre últimes jornades» es deuen, sobretot, a la falta de punteria de l’equip. «Hem de ser més precisos», ha dit Koeman instant els seus jugadors, indicant que el Barça és l’equip que més ocasions de gol crea per partit. Segons l’estadística que ha explicat el tècnic són una mitjana de 5,5 per enfrontament.

«Entenc les crítiques i les assumeixo. Sabem on hem de millorar» (Koeman)

I en els quatre últims partits de Lliga, el Barça només ha marcat tres gols: Coutinho (Sevilla), Ansu Fati (Madrid) i Griezmann (Alabès). «No estem contents amb aquestes xifres, és un factor que hem d’augmentar i millorar. Hi ha qualitat i hi ha jugadors per millorar», ha dit Koeman.

Se’n va anar Luis Suárez gratis a l’Atlètic de Madrid i no va venir cap nou al Camp Nou, malgrat que Koeman havia insistit en l’arribada de Depay, el jugador de l’Olympique de Lió. «Tothom sap la meva posició en aquest sentit. He dit diverses vegades el que a nosaltres ens falta. Depèn de com estigui el club econòmicament al gener», ha precisat el tècnic. «Cal esperar. Però jo he vingut sabent el tema econòmic del club. No vull forçar. Si no és possible, treballarrem amb el que tenim».

«Els joves juguen perquè s’ho mereixen. Però no poden jugar tots els partits. Cal protegir-los» (Koeman) 

A l’espera que aparegui aquest davanter, si és que apareix, Koeman sí que ha obert la porta de l’equip a joves com Pedri i Ansu Fati. «Juguen perquè s’ho mereixen», ha remarcat el tècnic, indicant que «Pedri ho va fer molt bé contra el Madrid i la Juventus, però no pot jugar tots els partits. També cal protegir-los». 

Sap Koeman on s’ha ficat. En un club en descomposició, el president que el va fitxar (Josep Maria Bartomeu) ja no hi és perquè va presentar la dimissió, sense diners per reconstruir-lo («només hi haurà fitxatges a l’hivern si es ven alguna cosa o ve amb la carta de llibertat», va precisar Carles Tusquets, el president de la gestora)» i una plantilla obligada a reformular-se perquè està al final d’una època. I qui sap si en l’inici d’una altra.

«El meu futur no és el més important. Estem canviant coses. Estic molt a gust amb l’equip i amb els jugadors» (Koeman)

Notícies relacionades

«Hi ha gent jove per canviar coses en el club», ha admès Koeman, que entén «les crítiques per guanyar només dos punts en les quatre últimes jornades de Lliga». Però això no li treu cap força. «Entenc les crítiques, les accepto i les assumeixo, però continuo treballant per millorar. Sé que mai hi ha un dia tranquil aquí. Sempre hi ha alguna cosa», ha confessat.

«M’agrada que l’equip treballa, que està a implicat i obert per escoltar i millorar. Hem canviat intensitat dels entrenaments, aquesta actitud m’agrada», ha admès Koeman, recordant que «ha de treure més rendiment a les ocasions que crea». I sobre el seu futur, ho té clar. «El meu futur no és el més important. Estem canviant coses. Estic molt a gust amb l’equip, amb els jugadors. És un gran club i faig el màxim per ser-hi el màxim temps possible»