L'ANÀLISI

Les claus tàctiques del Barça-Madrid: La sorprenent punteria d'Ansu Fati

El jove davanter ha marcat tres dels vuit gols del Barça a la Lliga amb només quatre rematades a porta

L'equip de Zidane només ha aconseguit sis gols en les cinc primeres jornades i tres van anar al Betis

marcosl55508117 graf4551  barcelona  20 10 2020   el centrocampista del barc201023172449

marcosl55508117 graf4551 barcelona 20 10 2020 el centrocampista del barc201023172449 / Alberto Estevez

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

1.- El feliç amo de la banda esquerra

El Barça ja ha fet vuit gols a la Lliga. I tres tenen la firma d’Ansu Fati, el prodigi de la Masia que s’ha instal·lat en la titularitat com si fos el més normal del món. Ningú discuteix que aquest jove sigui l’amo de la banda esquerra de l’atac blaugrana, aquella que va ocupar Neymar abans d’escapar-se a París. El mateix lloc on primer Coutinho, després Dembélé i, finalment, Griezmann no han aconseguit consolidar-se. Ansu Fati, sí.

Però la cosa nova és que no xuta massa. Sis trets, tres gols. I el realment sorprenent és que enfoca tan bé que només va necessitar quatre rematades a porta per batre el Vila-real (dos gols) i el Celta. Ansu guanya, ara per ara, Benzema: 7 xuts a porteria, 1 gol. Si el jove blaugrana continua amb aquesta línia d’encert, el Barça pot estar tranquil.

Tot i que Ansu s’enfronta a Courtois, el porter més en forma de la Lliga, malgrat que hagi rebut quatre gols en els dos últims partits: un del Cadis i tres del Xakhtar. Però el porter belga ha deixat al camí cinc aturades decisives. Unes aturades que han donat punts al Madrid en aquest inici de campionat.

2.- La falta de gol madridista

Sis gols en cinc jornades de Lliga és un balanç pobre per al Madrid. Zidane no troba els recursos en atac que necessita per activar el seu equip. El 50% d’aquests gols van ser en un sol partit: el triomf a Sevilla contra el Betis (2-3). Després, el conjunt blanc s’ha encallat davant la porteria rival. Sort n’ha tingut que Vinicius, habitualment enemistat amb el gol, ha tingut un índex de precisió similar al d’Ansu: tres xuts a porta, dos gols.

El jove brasiler, que ha sigut criticat per la seva poca punteria, s’ha convertit, curiosament, en el més fiable per a Zidane. Almenys, fins ara. Dos d’aquests sis gols blancs, tots marcatges dins de l’àrea, han arribat en accions a pilota aturada: el penal de Ramos al Benito Villamarín i el córner que Vinicius va rematar amb un gran cop amb la dreta contra la passivitat de la defensa del Llevant a l’estadi de la Ceràmica de Vila-real.

El Madrid no només enyora els gols de Ronaldo sinó també generar moltes oportunitats. Només tres gols en els 270 minuts de Lliga delaten el pobre balanç ofensiu de l’equip de Zidane, castigat perquè ni Benzema ni Jovic són resolutius. I està pagant aquesta ineficàcia perquè ni el nou titular ni el nou suplent li donen els gols que requereix aquest lloc decisiu.

3.- El Barça només encaixa a pilota aturada

Notícies relacionades

Ter Stegen no està guardant la porteria del Barça perquè encara s’està recuperant de l’operació al genoll dret. Neto vigila, mentrestant, la casa del meta alemany. Ha encadenat la seva ratxa més llarga des que va arribar al Camp Nou fa gairebé any i mig en aquell intercanvi, més financer que esportiu, amb Cillessen. Ja ha fet cinc partits consecutius de titular: quatre de Lliga, en què ha només encaixat dos gols, i un de Champions, en què va rebre el mateix.

Els tres gols encaixats per Neto neixen en accions a pilota aturada. El córner, mal defensat pel Barça, que va provocar el gol de Luuk de Jong (Sevilla)i dos penals:Mata (Getafe), que també es va originar després d’un córner, i Karathin (Ferencváros).