25 nov 2020

Anar al contingut

ACTUALITAT BLAUGRANA

El Barça demandarà Salvador Sostres i l''ABC' per racisme contra Ansu Fati

Griezmann i Colau critiquen l'article pel qual el club ja prepara accions legals

Roger Pascual

El Barça demandarà Salvador Sostres i l''ABC' per racisme contra Ansu Fati

FC BARCELONA

El Barça emprendrà accions legals contra el diari ‘ABC’ i Salvador Sostres per la seva crònica del Barça-Ferencvaros. Els serveis jurídics del club prepararan durant aquest dijous la denúncia per considerar racistes les al·lusions a Ansu Fati.

 «Ansu és un noi excepcional que mereix respecte com qualsevol ésser humà. No al racisme i no a la mala educació», va escriure Antoine Griezmann a les seves xarxes socials, compartint un fragment de l’article en el qual es podien llegir reflexions com aquesta: «Ansu corrent té un punt de gasela, de manter joveníssim i negre que de sobte veies corrent pel Passeig de Gràcia quan algú al crit de: “¡Aigua, aigua!”, anunciava que la Guàrdia Urbana havia arribat. Selvàtiques estampes al cor de la ciutat. Ara això no passa, perquè per a Ada Colau els delinqüents són els policies i no els manters, que ja no han de sortir corrents. També és cert que sense turistes, els flaqueja bastant el negoci».

L’alcaldessa de Barcelona ha expressat el seu recolzament, diana també de l’article, i s’ha solidaritzat amb el futbolista, menor d’edat. «Tot el meu recolzament a Ansu Fati i a tots els joves anònims als quals la caverna caricaturitza o estigmatitza pel color de pell. Rectifiqueu el vostre racisme i demaneu disculpes, ABC», ha tuitejat. 

«Lamento profundament el malentès i demano disculpes a qui s’hagi sentit ofès», ha escrit l’autor de la notícia a l’‘ABC’, lamentant que les seves paraules haguessin sigut preses com a «menyspreu racista». El Barça ja tenia decidit que presentaria la denúncia hi haguessin disculpes o no. No és el primer article controvertit de Sostres, addicte a la polèmica, però aquesta vegada el club blaugrana ha decidit no deixar-ho passar.