LA CRISI BLAUGRANA

El Barça amplia els contractes de Ter Stegen, Lenglet, De Jong i Piqué

Els jugadors accedeixen a rebaixar-se els sous tot i que la diferència la percebran en els anys afegits al seu vigent compromís

Ansu Fati també podria allargar la seva relació contractual si el Barça executa la clàusula que li permet fer-ho unilateralment

jdomenech55507570 ferencvaros  david siger  right  pushes barcelona s gerard p201020235344

jdomenech55507570 ferencvaros david siger right pushes barcelona s gerard p201020235344 / Joan Monfort

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça va emprendre una ampliació massiva de contractes a canvi d’una rebaixa salarial aquest any abans de l’anunciada reunió d’aquest dimecres per constituir la taula de negociació dels salaris.  El club ha renovat Ter Stegen, De Jong, Lenglet i Piqué, afegint el que no cobrin aquest any als anys posteriors que s’afegeixin als seus respectius compromisos. L’acord es va firmar abans del partit davant el Ferencváros

La directiva vol rebaixar el 30% de les despeses i per a això proposa diferir els pagaments, postergar-los fins que hagi passat la pandèmia. La majoria de futbolistes del primer equip i del filial insisteixen que hi hagi una negociació a part de la resta d’empleats, com ja van transmetre en un burofax que van firmar tots menys Ter Stegen, De Jong, Dest i Pjanic.

Ansu Fati  podria ser el cinquè renovat, malgrat que ja va firmar una ampliació i millora de contracte fa unes setmanes fins al 2022. El Barça té l’opció unilateral d’allargar-lo fins al 2024.  Tots aquests retocs comportaran, així mateix, un increment de les clàusules de rescissió. 

Ansu Fati celebra el gol, el momentani 2-0. / ALBERTO ESTÉVEZ (EFE)

Pugen les clàusules

Marc André ter Stegen era l’únic que havia iniciat les negociacions per renovar el seu contracte, que havia quedat desfasat per la seva importància a l’equip i havia accedit a rebaixar-se’l. El compromís acabava el 2022. Millorarà a partir de llavors i fins i tot el 2025, que és quan acabarà després del nou acord. La seva clàusula de rescissió era de 180 milions. El porter alemany ha quedat blindat amb 500 milions de clàusula.

Un any més, fins al 2026, ha estès Clément Lenglet el seu vincle. Tres anys addicionals al compromís que expirava el 2023, i la mateixa clàusula de 500 milions. La de Frenkie de Jong es manté en els 400 milions, però el seu contracte passa del 2024 al 2026.

Més cridanera és l’ampliació del contracte de Gerard Piqué, el més veterà de tots amb 33 anys complerts. Li quedaven aquest any i el pròxim (2022) i a canvi de rebaixar-se el sou, estarà més temps en actiu. Fins al 2024, amb una fórmula d’una temporada més una altra d’opcional segons els partits que disputi. Si les compleix, tindrà 37 anys. La seva clàusula es manté en els 500 milions.

Data límit

El límit per constituir la taula de negociació entre club i empleats vencia aquest dimecres, però hi ha fins al 5 de novembre de temps per arribar a un acord. Malgrat que els esportistes professionals representaven un 60% de l’anterior pressupost i la resta d’empleats un 3%, el club de moment planteja una negociació conjunta. En cas contrari, la directiva aplicarà una rebaixa unilateral que els treballadors podrien recórrer. Tot i que en l’entitat juguen amb la impopularitat que suposaria que els futbolistes del primer equip acudissin als tribunals en el context actual.

Lenglet refusa una pilota. / ABERTO ESTÉVEZ (EFE)

Notícies relacionades

Mentre que els jugadors encara no han decidit si enviaran un representant a la cita, el comitè d’empresa hi acudirà «per deferència», tot i que deixen clar que això no implica que s’asseguin a negociar.

Des del club s’insisteix a parlar d’adequació salarial en lloc de retallades. Jordi Moix ja va plantejar que es podria explorar la via Mirotic, allargant els contractes per distribuir la despesa, en els casos en els quals sigui econòmicament i esportivament viable. Un camí que havien aplicat ja a la secció de bàsquet amb les ampliacions de contractes de Pierre Oriola, Kyle Kuric i Brandon Davies, a més de Mirotic. I que ara apliquen a cinc jugadors del primer equip.