«JO DECIDEIXO EL MILLOR PER A L'EQUIP»

Koeman: «¿Griezmann? Vaig parlar amb ell, però l'entrenador mana»

El tècnic creu que el francès pot jugar per la dreta i l'insta «a treure el màxim rendiment»

«Messi, si no juga, es cansa més. És un guanyador, vol jugar», diu l'holandès

marcosl55434556 201016130256

marcosl55434556 201016130256

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

«L’entrenador mana». Ronald Koeman ha sigut contundent quan li han preguntat pel debat sobre la posició d’Antoine Griezmann, estimulat pel jugador quan va recalcar que Didier Deschamps, el seleccionador francès, sí que sap on posar-lo en el camp. Tot just arribar dijous a la tarda a la ciutat esportiva, el tècnic blaugrana va parlar amb l’exjugador de l’Atlètic. Va ser rotund i clar. Pot jugar a la banda dreta, encara que no li agradi a Griezmann.

«Vaig estar parlant ahir amb Antoine i no només pel que ell ha dit», ha revelat l’entrenador holandès. «Hem parlat sobre la seva posició i sobre el seu rendiment. Li vaig dir: ‘Busco el millor per a l’equip’», ha explicat Koeman, indicant que Griezmann no juga com un extrem clàssic a la banda dreta. Ni de bon tros.

«Juga per la dreta, però amb tota llibertat. És més interior» (Koeman)

«Juga per la dreta, però amb tota llibertat. És més a l’interior que a fora», ha recordat el tècnic del Barcelona. «Pot jugar de 10 o de 9, però al final soc jo qui decideix el millor per a l’equip. Pot jugar en aquestes tres posicions, però decideixo jo», ha remarcat Koeman per deixar clar que no se sentirà intimidat pels missatges que rebi del francès. Ni de qualsevol altre jugador. «Si jo crec que la seva posició és a la banda dreta, ha de treure el màxim rendiment dels seus partits. I res més».

«Quan jo era seleccionador d’Holanda, Antoine va jugar en banda dreta amb França, ¿llavors, què?» (Koeman)

Després de ser qüestionat en diverses ocasions sobre Griezmann, abans que el Barça tornés a la Lliga amb la seva visita al camp del Getafe, Koeman ha sigut encara més contundent. «Antoine fa el màxim que pot fer. Està treballant molt i està sent disciplinat. Però quan jo era seleccionador holandès, Antoine va jugar a la banda dreta amb França, ¿llavors què?», ha recordat. «Hi ha més posicions, no fa falta discutir més sobre aquest tema. L’entrenador mana i ell ha de treure el màxim rendiment».

Més productivitat

El tècnic no canviarà, per tant, la seva idea inicial i exigirà més productivitat ofensiva al davanter, que no ha marcat cap gol en les tres primeres jornades de la Lliga. «Si ell el treu, no passa res. Ha fet quatre o cinc jugades en què ha hagut de treure més rendiment del que ha fet», ha detallat Koeman, instant-lo a esforçar-se encara més. Griezmann sap que Koeman no canviarà.

«No podem jugar amb 10 jugadors en la posició de 10. Jo no poso cap jugador en un lloc que no li pertoca» (Koeman)

«No tinc cap problema amb Antoine. Només un pot jugar de 9, un de 7, un de 10... Antoine és esquerrà, pot jugar en banda per dins. Si ell té una altra posició està bé, però no podem jugar amb 10 jugadors en la posició de 10», ha indicat Koeman, que reconeix que «els altres jugadors poden estar descontents, però només un pot jugar en cada posició».

Sense gaires rotacions

En aquest aspecte, l’entrenador es va posar seriós. «Jo no poso un jugador en un lloc que no li pertoca. Ho he dit diverses vegades: ‘Sí, Griezmann pot jugar en banda’», ha recalcat. «Si té una altra posició que li agrada més, és treball d’un equip en què l’entrenador intenta treure el màxim rendiment no només de Griezmann, no només de Messi, sinó de tots. Per això tenim equip». 

«Messi, si no juga, es cansa més. És un guanyador, vol estar en els partits» (Koeman)

Notícies relacionades

Koeman no ha volgut donar pistes sobre si farà aquest dissabte moltes rotacions davant el Getafe. Veu millor Messi al camp que descansant. «Vull posar en cada partit el millor equip possible per guanyar. Sabem que estan cansats després que els jugadors hagin estat 10 dies amb les seves seleccions», ha admès. 

«Crec que Messi sí que pot jugar. Depèn d’ell. Parlo amb ell i amb tots els que han estat fora per veure com es troben, si estan cansats... Després, decidim l’equip. Però Leo fa molts anys que juga amb un calendari molt ple, ha jugat més partits a Bolívia. És un jugador que es cansa més si no juga. És un guanyador, vol estar en els partits. Si hi ha tema mèdic és una altra cosa».

«Ter Stegen no arriba per al Clàssic»

Trepitja la gespa de la ciutat esportiva des de dimarts passat, però Ter Stegen encara no podrà reaparèixer en el Clàssic del dissabte 24 al Camp Nou contra el Madrid. «Estem molt contents amb Neto. Tant de bo aviat Marc estigui amb nosaltres», ha admès Koeman, que no vol forçar el retorn del porter alemany. «¿Quan? Segurament no serà en la setmana que ve. No crec que arribi per al Clàssic. Però no tenim pressa», ha afegit el tècnic del Barça.