LA CONVOCATÒRIA

Luis Enrique: «Ansu Fati és l'hereu d'Ansu Fati»

El davanter blaugrana, Sergi Roberto i Busquets, en la llista per als partits contra Portugal, Suïssa i Ucraïna

El lateral barcelonista entra a última hora per la lesió de Carvajal

GRAF8018. MADRID, 31/08/2020.- El seleccionador nacional de fútbol, Luis Enrique (c), y los nuevos convocados Ansu Fati (d) y Eric García (i), durante el primer entrenamiento de la selección española, este lunes en Madrid, de cara a la Liga de Naciones. EFE/Pablo García/RFEF ***SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS/NO ARCHIVO***

GRAF8018. MADRID, 31/08/2020.- El seleccionador nacional de fútbol, Luis Enrique (c), y los nuevos convocados Ansu Fati (d) y Eric García (i), durante el primer entrenamiento de la selección española, este lunes en Madrid, de cara a la Liga de Naciones. EFE/Pablo García/RFEF ***SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS/NO ARCHIVO*** / Pablo García (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ansu Fati, Busquets i Sergi Roberto són els tres blaugrana convocats per Luis Enrique per enfrontar-se amb Portugal, Suïssa i Ucraïna. El seleccionador espanyol, que ha mantingut el bloc amb una llista continuista, s’ha tornat a desfer en elogis parlant de la perla de La Masia, a qui ha recomanat que intenti centrar-se en la feina i aïllar-se de l’eclosió mediàtica. El noi de moda, que fa un mes es va convertir en el golejador més jove de la història de la selecció espanyola, ha sigut el protagonista de la roda de premsa de l’entrenador asturià.

«Les característiques que més destaquen d’Ansu són les tècniques: la seva vistositat al finalitzar i malgrat ser molt petit té una excel·lent rematada de cap. Però tot i que les condicions més atractives són les tècniques a l’hora d’interpretar el joc, és un jugador diferent. Saber que formes part d’un equip implica responsabilitats amb pilota i sense pilota. Interpretar-les no és fàcil, i en el seu cas és especial veure com les reconeix», ha explicat l’extècnic blaugrana sobre el punta. Davant el ‘boom’ que ha generat el seu inici de temporada, li ha aconsellat que s’abstregui dels elogis dels que el veuen com l’hereu de Leo Messi i se centri en la seva feina. «Ha de centrar-se en ell mateix, fixar-se en ell mateix i pensar quines coses pot fer per millorar com a futbolista i ésser humà [...]. Ansu Fati és l’hereu d’Ansu Fati. Encara no és ni major d’edat. Necessita fixar-se en ell mateix i treballar amb humilitat. Està en un gran lloc, com és el Barça, per créixer».

 

Luis Enrique ha anunciat des de la Seat de Barcelona una convocatòria en què no hi és Thiago, afectat per coronavirus. A més dels blaugrana Fati, Sergi Roberto i Busquets, també repeteix Eric Garcia, el defensa que el Barça continua intentant fitxar. Tot i que el seleccionador havia citat Carvajal, la lesió del lateral madridista (estarà dos mesos de baixa per una lesió al lligament lateral intern del genoll dret) ha obert a Sergi Roberto les portes d’un grup sense gairebé novetats més enllà de l’estrena de Campaña i la tornada a la llista de Canales i Ceballos.

Durant l’aturada de seleccions, Espanya disputarà el dia 7 un amistós a Lisboa contra Portugal per preparar els seus dos pròxims compromisos en la Lliga de les Nacions: el 10 a Madrid contra Suïssa i el 13 davant Ucraïna a Kíev.

Porters: David De Gea, Kepa i Unai Simón.

Defenses: Jesus Navas, Sergi Roberto, Sergio Ramos, Pau Torres, Eric Garcia, Diego Llorente, Gayà i Reguilón.

Notícies relacionades

Centrecampistes: Busquets, Rodri, Fabián Ruiz, Mikel Merino, Ceballos, Canales i José Campaña.

Davanters: Rodrigo, Oyarzabal, Ansu Fati, Gerard Moreno, Dani Olmo, Ferran Torres i Adama Traoré.

Aleñá cau de la llista de la sub-21

Carles Aleñá no és a la llista de la sub-21, en la qual sí que hi haurà tres blaugrana: Riqui Puig, Pedri i Iñaki Peña. El centrecampista català, cedit al Betis la temporada passada, de moment no ha tingut minuts en la seva tornada al Barça. Luis de la Fuente sí que s’emporta els periquitos Adrià Pedrosa i Javi Puado.