TRASPÀS DEL LATERAL

El Barça ven Semedo als Wolves per 30 milions i 10 en variables

El club fa oficial el traspàs del lateral portuguès i tanca l'acord amb l'Ajax per fitxar Sergiño Dest per 20 milions més cinc en variables

marcosl54958047 barcelona s portuguese defender nelson semedo arrives for a 200920173729

marcosl54958047 barcelona s portuguese defender nelson semedo arrives for a 200920173729 / JOSEP LAGO

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

A Nelson Semedo el va portar Jorge Mendes al Camp Nou. Venia del Benfica i li va costar al Barça 30 milions d’euros més 10 en variables el juliol del 2017. A Semedo se l’emporta ara Mendes camí de la Premier per jugar al Wolverhampton, una espècie de franquícia portuguesa a Anglaterra. Tres anys més tard, el club britànic paga 30 milions d’euros més 10 en variables pel defensa lusità. Uns diners invertits a fitxar Sergiño Dest, el jove lateral dret de l’Ajax (19 anys). Hi ha acord entre el Barça i l’Ajax per 20 milions més cinc en variables.

Se’n va Semedo i arribarà Dest gràcies al fet que els Wolves injecten uns diners que necessita el Barça ara mateix per afrontar els fitxatges que demana Koeman per regenerar la plantilla. Josep Maria Bartomeu no té la liquiditat necessària i el tancament del mercat cau al damunt. Eren, per tant, uns diners imprescindibles.

I abans que l’acord de traspàs fos oficial, el mateix Semedo es va acomiadar del Barça en el seu compte oficial d’Instagram, agraint-li l’«oportunitat de viure el somni de vestir aquesta samarreta, de jugar al Camp Nou, d’aprendre i disfrutar dels millors del món». El portuguès va recordar que mai oblidarà aquests tres anys que ha viscut vestit de blaugrana.

JORDI COTRINA

El traspàs més car del mercat

Però Semedo marxa del Camp Nou sense deixar cap empremta. No ha tingut impacte a l’equip, malgrat que estava destinat a ser el lateral dret titular. Però, al final, Ernesto Valverde va haver d’aprofitar el recurs que es va inventar Luis Enrique de col·locar Sergi Roberto a aquest costat de la defensa.

Fa poc més d’un mes, Bartomeu va considerar intransferible el lateral

El portuguès, curiosament, estava en la llista de jugadors intransferibles que va anunciar Bartomeu la setmana després del 2-8 encaixat a Lisboa. El club fins i tot es plantejava una oferta de renovació per a Semedo, tot i que va canviar radicalment de pla per obtenir els diners que tan bé li van per executar la remodelació.

De fet, el president va incloure el lateral en una relació integrada per Messi, Ter Stegen, Ansu Fati, Lenglet, Dembélé i Griezmann. Fa poc més d’un mes que Bartomeu es mostrava rotund sobre el futur de Semedo, considerat el 18 d’agost, quatre dies després del caos de la Champions, com un dels pilars del nou projecte.

AFP 

Ara, en canvi, Semedo ha sigut venut al Wolverhampton, transformat en l’operació més rendible d’aquest agitat mercat postpandèmia. Es tracta d’una xifra espectacular si es repassen els erràtics moviments que ha traçat la junta després del 2-8 de Lisboa en plena liquidació de la plantilla.

El Barça ha recaptat 10 milions d’euros com a benefici en l’intercanvi entre Pjanic i Arthur, sumats als 2,5 que proporciona el Vila-real al comprar a Jorge Cuenca, el central del filial blaugrana, i el milió i mig que va abonar el Sevilla per Rakitic. Arturo Vidal marxa sense deixar cap ingrés fix. Només un milió, però en el capítol de variables. Ningú ha donat tant com Semedo.

La polivalència de Sergiño Dest

El Barça ja fa anys que busca un lateral dret. Quan va fitxar Semedo va estar abans intentant contractar Héctor Bellerín, el defensa de l’Arsenal, criat al planter blaugrana. Però la negativa d’Arsène Wenger, que era llavors el seu entrenador, unit a què mesos abans havia firmat la seva renovació li va tancar la porta del Camp Nou. Ara, Ramon Planes, el nou secretari tècnic del Barcelona, té pocs dies per donar-li a Koeman un lateral dret.

AFP 

Koeman no té cap lateral dret específic a la plantilla. Només compta amb Sergi Roberto

Notícies relacionades

El tècnic no té cap especialista en aquesta posició. Sergi Roberto i ningú més. El candidat principal és Sergiño Dest, el jove defensa (19 anys) de l’Ajax, a qui Koeman coneix bé a través d’Alfred Schreuder, el seu actual ajudant al Camp Nou.

El Bayern Munic també volia fitxar Dest, accelerant en el seu intent de contractar-lo, però la intenció de Dest és recalar al Camp Nou, seduït per la idea, a més, de treballar amb el tècnic holandès. Dest està acostumat a jugar a la banda dreta, la seva posició natural, però és capaç d’adaptar-se, si les circumstàncies així ho requereixen, al rol de lateral esquerrà. Dotat, en tot moment, d’una enorme projecció ofensiva però amb el sacrifici defensiu que exigeix aquesta demarcació.