EL VESTUARI CONTINUA IGUAL

Revolució encara pendent en el Barça

El Barça no ha pres cap decisió dràstica des de la catàstrofe de Lisboa més enllà del relleu tècnic de Setién a Koeman

Rakitic és l'única baixa de la plantilla després de l'intercanvi entre Arthur i Pjanic, que serà presentat aquest dimarts

jdomenech54906587 sant joan despi   12 09 2020   deportes   koeman en el banqu200914183851

jdomenech54906587 sant joan despi 12 09 2020 deportes koeman en el banqu200914183851 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja fa un mes de les pitjors catàstrofes esportives de la història del Barça i les conseqüències que s’han produït són gairebé imperceptibles per la seva dimensió. Res més que l’acomiadament d’un entrenador (Quique Setién va ser destituït amb una nota pública dos dies després) i el traspàs d’un jugador (Ivan Rakitic) que ja estava sentenciat mesos abans.

Gerard Piqué  va sortir en aquella funesta nit de Lisboa del 14 d’agost per oferir el seu cap –sabent que no seria guillotinat–, Setién va haver de comparèixer tot i que no volia oferir un judici precipitat sobre la seva inexcusable destitució i Josep Maria Bartomeu, el president, va intervenir per confirmar que, efectivament, era una nit «trista» i que ell i la seva junta havien pres decisions que executarien imminentment.

El canvi que no va ser

Els tres estaments (capità, entrenador i president) van convenir, per separat, que havia arribat el moment d’activar un profund canvi en el Barça. Però l’únic canvi profund que es podia produir no era cap dels que es preveien. L’únic canvi profund hauria sigut la marxa de Leo Messi, una hipòtesi que només coneixia personalment el president. El fet que el capità volgués marxar i ho notifiqués per burofax demostra la magnitud d’aquest canvi incomplert executat.

Bartomeu, amb directius i executius, al Barça-Nàstic. / JORDI COTRINA

El resum d’aquest mes delata que la revolució continua pendent. Ha arribat Ronald Koeman per substituir Setién, un tècnic que hauria d’ajudar que «el barcelonisme recuperi la seva identitat», com va dir el seu predecessor a tall d’epitafi i se n’ha anat Rakitic deixant un pírric milió i migHavia marxat Arthur i havia fitxat Miralem Pjanic abans de la debacle, amb la qual cosa l’operació conjunta estava programada. El futbolista bosnià serà presentat aquest dimarts.

Amb els mateixos

Cap dels altres reforços de la plantilla ha arribat amb la firma de Koeman, que encara espera una alegria: Pedri va ser fitxat al setembre del 2019 (amb Ernesto Valverde en el càrrec) i Trincão al gener del 2020 (amb Setién acabat d’aterrar). Les altres novetats són futbolistes que havien sigut cedits. O sigui que la reconstrucció del Barça s’executarà amb les mateixes persones que van intervenir en el seu enderrocament davant el Bayern.

Messi, Piqué, Sergi Roberto, Aleñá i Busquets, a les grades del Johan Cruyff, durant la segona meitat de l’amistós davant el Nàstic. / JORDI COTRINA

Notícies relacionades

Excepte Arturo Vidal  i previsiblement Luis Suárez, que fa dies que gestiona la seva marxa després de saber que el club els volia donar la baixa.

Vidal ho té tot tancat amb l’Inter de Milà, i el desenllaç de l’operació és tan imminent que el club blaugrana esperava tancar-lo ahir llimant les últimes diferències econòmiques. Aquestes diferències són més grans amb Luis Suárez, que encara no té clar on marxarà. Els seguiran altres jugadors que Koeman no vol i per als quals el Barça no ha trobat una sortida propícia per alleugerir la plantilla.