LA SITUACIÓ BLAUGRANA

Umtiti rep l'alta mèdica de la seva infecció per Covid-19

El defensa francès no entra en els plans de Koeman per a la temporada vinent i se li busca destinació

jmexposito46979408 grafcat3939  barcelona  15 02 2019   el central franc s del 200814193918

jmexposito46979408 grafcat3939 barcelona 15 02 2019 el central franc s del 200814193918 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
Marcos López

Samuel Umtiti ha rebut «l’alta mèdica de la seva infecció per Covid-19», segons ha anunciat el Barcelona en un breu comunicat mèdic. El defensa francès, que havia donat positiu de coronavirus el passat 14 d’agost, podria unir-se ara als entrenaments que dirigeix Ronald Koeman, malgrat que aquest no compti amb ell.

El Barça busca sortida per a Umtiti (26 anys), però no li troba destinació. Umtiti va firmar poc abans de jugar el Mundial de Rússia-2018 amb la selecció francesa, amb qui es va proclamar campió, una renovació fins al 2023. I la seva marxa del Camp Nou és complexa per l’elevada fitxa que percep.

Superat per Lenglet

Eren els temps i els salaris prepandèmia, inaccessibles ara al nou mercat del futbol que ha provocat el coronavirus. El defensa, que va veure la seva clàusula de rescissió passar de 60 a 500 milions d’euros, s’aferra als tres anys de contracte que li resten, mentre el Barça confia a convèncer-lo argumentant que tindrà poques opcions de ser transcendent en el nou projecte de Koeman.

Umtiti, en un entrenament amb el Barcelona a la ciutat esportiva. / FCBARCELONA

Castigat per les lesions, Umtiti ha tingut dos anys caòtics, però s’aferra al seu contracte, renovat fins al 2023

L’escassetat de centrals que té la plantilla juga a favor d’Umtiti, que no ha tingut pes a l’equip en els dos últims anys després que Lenglet el superés i li arrabassés la titularitat.

Notícies relacionades

Koeman treballa amb Piqué, Lenglet, Todibo, després de la seva cessió al Schalke 04, i Araujo, l’uruguaià que ha brillat al filial blaugrana. Però ni Todibo ni Araujo tenen garantida la seva continuïtat perquè el club també busca la figura d’Eric García, una peça més que desitjable a qui se li acaba el contracte amb el Manchester City el 2021.

Els problemes de lesions han castigat Umtiti. Només ha jugat 18 partits aquesta temporada dels 52 possibles (el 34%). Primer van ser els seus problemes al genoll esquerre. Tenia el cartílag fet malbé i el club li va recomanar que s’operés, però ell no va voler, fins i tot marxant a Qatar per fer la recuperació. Després altres molèsties, en aquest cas de caràcter muscular, han allunyat el central francès del camp.