ESPERANT REFORÇOS

Koeman insisteix en demanar el Barça que ha dibuixat

Depay admet l'interès blaugrana, però abans el club ha de vendre jugadors per complaure el tècnic

L'entrenador es prepara per a l'estrena en l'amistós de dissabte contra el Nàstic sense l'equip tancat

marcosl54827050 barcelona s dutch coach ronald koeman arrives at the joan ga200908191007

marcosl54827050 barcelona s dutch coach ronald koeman arrives at the joan ga200908191007 / LLUIS GENE

3
Es llegeix en minuts
Marcos López / Joan Domènech

Koeman pressiona. Pressiona primer al camp, han tornat les dobles sessions d'entrenament a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí (aquest dimarts i el dimecres). I pressiona després als despatxos per tenir els recursos que ha demanat en el Barça que ha dibuixat per a la pròxima temporada.

Poc més de dues setmanes queden per començar la Lliga en un buit Camp Nou davant el Vila-real i el nou tècnic continua sense tenir les peces per iniciar la reconstrucció. El club, immers en una profunda crisi econòmica per la pandèmia, espera primer vendre jugadors per després complaure els desitjos de Koeman.

Koeman, en un entrenament amb el Barça. / FCBARCELONA

L'holandés intensifica el treball físic amb dobles sessions a l'espera de completar la plantilla

L'holandés intensifica

Passen els dies, ja està l'holandès en la seva segona setmana d'entrenaments, i tot continua igual. Almenys, ha definit dos d'amistosos (el dissabte 12 a l'estadi Johan Cruyff davant el Nàstic de Tarragona i el dimecres 16 contra el Girona al mateix recinte), tot i que continuen sense arribar-li els jugadors que ha reclamat per equilibrar la plantilla.

Wijnaldum i Depay són els primers objectius. Els dos holandesos, dirigits per Koeman en la selecció. Tots dos encaixarien en el retrat de fitxatge low cost. El centrecampista, de 29 anys, acaba contracte amb el Liverpool el 2021; en idèntica situació està el davanter, de 26, amb l'Olympique de Lió.

La negativa del Olympique

Però poc s'avança en les negociacions perquè Luis Suárez, el nou que no vol Koeman, i Arturo Vidal, un altre dels descartats, continuen acudint a la ciutat esportiva. Els dos negocien la seva marxa al Calcio. L'uruguaià, camí de la Juventus per passar de compartir atac amb Messi durant sis anys a ser el nou soci de Cristiano Ronaldo i Dybala.

Depay remata de xilena en l'Holanda-Itàlia (0-1). / GETTY / ERIC VERHOEVEN

Wijnaldum i Depay encaixen en el retrat robot del que està buscant el tècnic

Wijnaldum i Depay encaixen

El xilè cerca el retrobament amb Conte, però ara a l'Inter de Milà. I Depay, mentrestant, admetent el passat dilluns a la nit l'«interès» del Barça, com va fer a la NOS, la cadena de televisió dels Països Baixos, després de la derrota de la selecció davant Itàlia (0-1).

Un interès que no serà fàcil de concretar perquè Jean-Michel Aulas, el president de l'Olympique de Lió, s'ha posat dur. Diu el dirigent francès que no vol negociar la venda al Barça del seu davanter estrella.

Sosté que té ofertes de la Roma i del Borussia Dortmund, però també sap que o obre la porta ara (podria recaptar entre 25 i 30 milions d'euros) o el veu sortir gratis d'aquí a un any. Posats a escollir entre aquestes opcions, Depay no tindria cap dubte: el Barça de Koeman.

LEO. pic.twitter.com/2bEjSs4DPE— FC Barcelona (@FCBarcelona_cat) September 8, 2020

La puntualitat de Messi

El tècnic no només cerca el successor de Suárez i un centrecampista de caràcter físic (Wijnaldum), sinó que necessita un central. Eric García, el jove del City (19 anys), que acaba de debutar amb la selecció de Luis Enrique i soci d'Ansu Fati a les categories inferiors del Barça (són de la mateixa generació), és la peça que donaria una injecció d'energia a la defensa. També li queda un any de contracte.

Messi arriba a la ciutat esportiva del Barça aquest dimarts. / Afp / LLUÍS GENÉ

Mientras, Messi va ser aquest dimarts al matí una altra vegada el primer en arribar a l'entrenament. Va traballar, això sí, al marge del grup, al costat de Coutinho. El seu segon dia, no obstant, no va tenir doble sessió com els altres perquè el seu ritme de treball és molt inferior a la resta del grup. En idèntica situació va quedar el brasiler. Tots dos eximits del treball del vespre.

Ciutat Esportiva▶ Segona sessió del dia completada pel grup▶ Messi i Coutinho, que fan treball individualitzat, tornaran a entrenar-se aquest dimecres https://t.co/5fpTxi3wpR— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) September 8, 2020

Pjanic, negatiu de Covid-19

Notícies relacionades

El tècnic, en una pretemporada inusual per la pandèmia, va intensificar a meitat de setmana el treball físic (demà dona dia lliure a la plantilla). Espera, d'altra banda, l'arribada de Pjanic, l'únic fitxatge realitzat aquest estiu perquè Trincao (contractat en enero) i Pedri (setembre del 2019) van firmar abans.

El bosnià ha donat negatiu en el primer test de coronavirus després d'estar dues setmanes en quarentena. El club espera que Pjanic arribi aquesta setmana per ser presentat i conèixer Koeman.