LA CRISI BLAUGRANA

Messi no es presenta el primer dia del Barça de Koeman

El capità no va acudir a la ciutat esportiva del club per sotmetre's a la prova PCR com la resta de la plantilla

La junta de Bartomeu estudia la resposta a l'estrella i afirma que el seu contracte continua vigent fins al 2021

messi no se presenta a las pruebas pcr del barcelona suarez si / periodico

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Hi estava citat aquest diumenge a les 10.15 del matí. A aquella hora Leo Messi havia dse ser a la ciutat esportiva del Barça per sotmetre’s a la prova PCR, prèvia a l’inici dels entrenaments, fixat per al dilluns 31. Però el capità, com ja havia informat el club, no ha acudit al primer dia de feina de Ronald Koeman, que arrenca el seu projecte enmig d’una crisi monumental.

No és que Messi vulgui anar-se’n del Barça. És que Messi ho sent així. I des de fa setmanes havia anat verbalitzant aquesta voluntat. Fins i tot, al president Josep Maria Bartomeu. Al sentir desatès aquest missatge ho va acabar documentant en un burofax, la via legal necessària perquè quedés clar.  

El tècnic arrenca el seu projecte enmig d’una crisi monumental perquè el líder que havia elegit no vol seguir

El líder que Koeman havia elegit per pilotar la reconstrucció d’un equip que va quedar enderrocat a Lisboa fa amb prou feines dues setmanes amb el 2-8 del Bayern de Munic no apareix el primer dia. I com li va dir el mateix Messi en la seva única cita, una reunió a soles que van mantenir la setmana passada, es veia més fora que dins. 

Possible expedient

Messi se sent fora. Tant que ni tan sols ha trepitjat la ciutat esportiva perquè ja va enviar la notificació al club per argumentar la seva absència a l’entendre que ja no hi té vincle laboral. El club, en canvi, afirma que el contracte del capità continua vigent fins al 30 de juny del 2021, per la qual cosa podria sancionar aquesta absència amb l’obertura d’un expedient disciplinari lleu.

Koeman, que també estava informat a l’instant per part del president Josep Maria Bartomeu dels últims moviments del ‘cas Messi’, s’ha reunit al despatx amb el seu equip de treball format per Alfred Schreuder, segon entrenador; Henrik Larsson, exjugador que assumirà el rol de tercer, i Albert Roca, el nou preparador físic, que ja va treballar al Barça en l’època de Frank Rijkaard.

Griezmann, a la seva arribada a la ciutat esportiva del Barça. / AFP / PAU BARRENA

La clàusula de la discòrdia

Messi no hi era. Però la resta de la plantilla, inclosos els jugadors amb qui Koeman no compta (Suárez, Arturo Vidal, Rakitic i Umtiti) sí que s’han sotmès a les diverses proves, citats tots aquest dilluns a la primera sessió sobre la gespa de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. El punt de partida d’un projecte marcat per la incertesa.

Suárez, a la seva arribada a la ciutat esportiva del Barça. / Afp / PAU BARRENA

Suárez va arribar seriós i sol, sense la companyia del seu millor amic

Al davanter uruguaià, que ja li va comunicar el tècnic en una breu xerrada teléfonica que no entrava en els seus plans, se l’ha vist entrar seriós a la ciutat esportiva.

Seriós i sol perquè solia anar diàriament amb Messi, el seu millor amic a la plantilla. Però Suárez, que ara busca una sortida al seu futur, cobrant l’any de contracte que li queda amb el Barça, sí que ha passat la prova PCR. Un no hi és (Leo) i un altre no volen que hi sigui (Luis). I el trident, sobre el qual Bartomeu va edificar la seva exitosa campanya electoral del 2015, ja s’ha desmantellat.

Notícies relacionades

Neymar va marxar el 2017 provocant els desacords del president amb Messi, que vol anar-se’n aquest mateix estiu, aferrant-se a la clàusula del contracte, que el Barça considera invàlida, i s’acomiadarà Suárez, pretès per la Juventus i el París SG, entre altres grans equips.

El capità, com van anunciar els seus assessors legals al club dissabte, considera que ja està desvinculat laboralment del club a l’haver executat la clàusula per sortir. Una clàusula que el Barça considera que ja ha caducat perquè el termini va expirar el 10 de juny passat.