«TINC MOLTA VOLUNTAT PER BRILLAR»

Coutinho, de tornada al Barça després d'haver guanyat la Champions

El brasiler acaba la cessió amb el Bayern de Munic i reitera que el seu «somni» és triomfar al Camp Nou

El jugador va marcar 11 gols i va regalar nou assistències en els 38 partits que va jugar aquest curs amb el club bavarès

marcosl54615591 soccer football   champions league   final   bayern munich v200824094745

marcosl54615591 soccer football champions league final bayern munich v200824094745 / POOL

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

En els dos últims anys i mig, Philippe Coutinho porta un estrany viatge, ple d’emocions: Liverpool, Barça, Bayern de Munic... El va fitxar el club blaugrana el gener del 2018, procedent de l’equip de Klopp, i es va convertir en el jugador més car de la seva història. Va pagar 120 milions d’euros més 40 en variables. Però l’agost del 2019 va ser cedit al Bayern de Munic per 8,5 milions d’euros i ha conquistat la Champions, mentre que el Barça, el club que es va gastar una fortuna en el seu fitxatge, viu un procés de remodelació profunda a la seva plantilla.

Simbolitza Coutinho la desconcertant i caòtica planificació esportiva que s’ha viscut al Camp Nou en els tres últims anys, coincidint amb la marxa de Neymar al París SG. El davanter brasiler va perdre la final davant el seu compatriota, que el va intentar consolar quan va es va posar a plorar al descobrir que separar-se de Messi no li ha servit per besar la Champions. A Cou, en canvi, sí.

El debilitat mercat que deixa la Covid-19 li obre una altra vegada la porta del Camp Nou

I un any després se sent preparat, i no perquè hagi expirat la seva cessió amb el club bavarès, per retornar al Camp Nou. Aprofitarà l’arribada de Ronald Koeman en la regeneració de l’equip i el debilitat mercat postpandèmia que li deixa poques opcions al Barça per buscar-li una altra sortida. Això l’estimula, segons el mateix Coutinho ha confessat, les opcions de «tornar a brillar».

Any irregular

«Ha estat un any de molts d’alts i baixos, però mai he deixat de treballar en cap moment», ha declarat el brasiler. Té 28 anys, va firmar fins al 2023 i la seva clàusula de rescissió està fixada en 400 milions d’euros. Però torna Coutinho com a campió d’Europa. Torna després de conquistar el sisè títol europeu amb el club bavarès, tot i que sense ser titular. Però aportant minuts de qualitat com es va veure també en els quarts de final marcant dos gols al Barça, tot i que no els va celebrar per respecte al club.

Coutinho llança una falta a la final de Champions contra el París SG a Lisboa. / AP / LLUÍS GENÉ

«Estic molt content per aquest títol i més en l’últim partit amb aquesta samarreta» (Coutinho)

«Estic molt content per aquest títol i més en l’últim partit amb aquesta samarreta», ha dit Coutinho, que va recordar que «el meu contracte des de l’inici era només per una temporada». Per això, el brasiler va recordar que «des que vaig firmar sabia que hauria de tornar». El canvi a la banqueta (Koeman per Setién) afavoreix el futbolista, qui pot trobar una nova oportunitat per redimir-se després del seu irregular any i mig al Camp Nou.

Vol tornar Coutinho al Barça, conscient que se li obre una porta amb la qual no comptava. «El Barcelona sempre va ser un club en el qual vaig somiar jugar. Vull tornar amb molta voluntat», ha afegit el brasiler, que va venir al Barça i va veure com el Liverpool, on havia obtingut un gran rendiment, es proclamava campió d’Europa.

A la Champions, va jugar 15 minuts davant el Barça, va marcar dos gols i va donar una assistència; 15 més davant el Lió i 22 a la final

Notícies relacionades

Va haver d’anar-se’n al Bayern de Munic, on va començar sent titular, però va acabar perdent influència, tot i que va firmar 11 gols i va regalar nou assistències en els seus 38 partits. N’hi ha prou de mirar el seu paper a la Champions de Lisboa amb el Bayern, que va acabar proclamant-se campió.

El brasiler va jugar un quart d’hora contra el Barça, va marcar dos gols i va donar una assistència; 15 minuts va aparèixer des de la banqueta davant l’Olympique de Lió i va disfrutar de 22 minuts en la final amb el PSG. Ara Coutinho tindrà uns dies de vacances. I després se l’espera a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí per posar-se sota les ordres de Koeman, que començarà el 31 d’agost els entrenaments.