ELS PLANS TÀCTICS

Koeman: «Amb tot el meu respecte, Griezmann no és extrem»

«Vaig veure jugar De Jong al Barça i vaig pensar: 'Jo no el posaria allà'. Si inverteixes tant en un jove has de fer-lo jugar on més rendeix», diu

marcosl52305066 barcelona  02 02 2020   deportes       de jong y griezmann t200821153604

marcosl52305066 barcelona 02 02 2020 deportes de jong y griezmann t200821153604 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Marcos López

Encara no ha trepitjat el camp d’entrenament de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, però ja té l’esbós tàctic del seu Barça dibuixatRonald Koeman s’ha passejat aquest matí pel centre d’entrenament, acompanyat per Alfred Schreuder, el segon entrenador, i Henrik Larsson, l’exdavanter suec que ara tindrà la missió d’ajudant al cos tècnic dissenyat per l’holandès.

Koeman ha entrat al seu despatx després de conèixer la ciutat esportiva guiat per Carlos Naval, el delegat del primer equip amb el qual ja va coincidir al vestidor quan ell jugava al ‘dream team’ de Cruyff. Mentrestant, el tècnic va donant voltes al dibuix tàctic amb què desitja estrenar-se com a entrenador al Camp Nou.

«Amb tot respecte, Griezmann no és extrem», ha declarat el nou tècnic blaugrana a la cadena de televisió holandesa NOS Sport, indicant ja un substancial canvi respecte a Valverde i Setién. Tots dos havien desplaçat el davanter francès a la banda, mentre Koeman busca ubicar-lo en la seva posició natural, per darrere del davanter, on va brillar en l’Atlètic de Simeone i en la selecció francesa conquistant el Mundial de Rússia-2018. O sigui, per darrere de Messi.

De Jong, en el duel europeu amb el Nàpols. / AFP / LLUÍS GENÉ

El ‘mig centre’ Frenkie

Notícies relacionades

«És com la situació de Frenkie», ha afegit després Koeman. «Rendeix millor en la seva posició natural. Si inverteixes tant en un jugador jove has de fer-lo jugar on millor rendeix», ha afegit el tècnic, que va explicar una anècdota que va viure al veure jugar el centrecampista, que ell ja havia dirigit a la selecció holandesa.

«El vaig veure un dia al Barça i vaig pensar: ‘Jo no el posaria allà’. A l’Ajax i en la selecció ocupava la seva posició natural, allà té més rendiment i allà jugarà al Barça», ha sentenciat Koeman. Amb Valverde i Setién, Frenkie de Jong jugava més d’interior que de mig centre. «En aquest lloc hi ha molta competència al Barça. Així que haurà d’estar al màxim si vol jugar», ha indicat el nou tècnic blaugrana. 

  • ¿En quina posició hauria de jugar Griezmann?