«DIMITIR HAURIA SIGUT EL MÉS FÀCIL»

Bartomeu: «És una crisi esportiva, no institucional»

El president del Barça admet el seu error de no revolucionar la plantilla després de la debacle d'Anfield del 2019

El dirigent adverteix que el club deixarà d'ingressar 320 milions la temporada vinent per la pandèmia

marcosl54543518 entrevista a bartomeu en bar a tv tras el desastre con el ba200818231643

marcosl54543518 entrevista a bartomeu en bar a tv tras el desastre con el ba200818231643 / Sara Gordon

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Josep Maria Bartomeu va sortir a donar les explicacions que van faltar ahir sobre la crisi que viu el club. Ho va fer en una entrevista a Barça TV, en què va confirmar que Ronald Koeman serà l’entrenador del Barça «si res es torça» i que Ramon Planes reemplaçarà Eric Abidal, a més de justificar les raons per les quals no va dimitir després de la junta de dilluns.  «Dimitir hauria sigut el més fàcil. Tenim una crisi esportiva, no és una crisi institucional. No és una crisi de club. Més que foc nou és una evolució, amb jugadors que ja han complert una etapa. És només una crisi esportiva, que hem d’arreglar», va afirmar.

«Marxar hauria sigut una irresponsabilitat», va dir el president del Barça, abans d’al·ludir que la caiguda d’ingressos de la pròxima campanya serà d’uns 320 milions a causa de l’impacte de la pandèmia, units als 200 que tampoc ha pogut ingressar quan va arribar el coronavirus. «Tenim des del 2010 un benefici acumulat de 200 milions, no ens preocupa una acció de responsabilitat, sinó adaptar el club al repte econòmic de la Covid», ha afegit

 Bartomeu es va defensar i explicar en múltiples fronts, amb alguns mea culpa. «Després d’Anfield hi va haver un debat dins el club. Però jo vaig pensar que era millor que continués Valverde. Vaig consultar amb tothom, entrenadors, jugadors, executius... Però era el moment de donar una altra oportunitat a aquest equip. Vaig prendre la decisió d’apostar per Valverde i aquests jugadors. Per això no es va fer aquest foc nou que sí que es farà ara».

Els amics de Messi

Sobre la reestructuració anunciada en el comunicat després de la junta, el president blaugrana va dir que «serà tan profunda com hagi de ser. No fem projectes per fer-los, volem guanyar cada temporada. Caldrà prendre les decisions necessàries. Vist amb el temps, després d’Anfield era el moment de fer-ho. Tot i que la temporada passada no es va valorar prou».

Notícies relacionades

En aquest punt se li va preguntar si els principals afectats serien els amics de Messi al vestuari: «Caldrà dir adeu amb honors a alguns jugadors que ens ho han donat tot. Hem de remar tots en la mateixa direcció». Al respecte, va dir que Koeman compta amb Messi. I va enumerar una llista de jugadors que no estan en venda: Messi, Ter Stegen, Ansu Fati, Lenglet, Semedo, Dembélé o Griezmann.

Ferran Correas (El 9 Nou), Lluís Mascaró (Sport) i Santi Nolla (Mundo Deportivo) davant Bartomeu. / FCB

«La responsabilitat és del president. Tots som una mica responsables però el primer soc jo, que he pres les decisions».

Bartomeu va acceptar la responsabilitat de la crisi esportiva: «La responsabilitat és del president. Tots som una mica responsables però el primer soc jo, que he pres les decisions». Després va afegir: «El resultat tan negatiu de Lisboa ens fa a tots responsables». El mandatari va assegurar que la pròxima no serà una temporada de transició. «Cada any lluitem per tots els títols. És l’obligació del Barça». Per això, s’encomana als coneixements de Koeman.