«PIQUÉ ÉS UNA PERSONA MOLT INTEL·LIGENT»

Setién: «Un pot pensar que el VAR no s'utilitza bé»

«¿Per què unes accions es revisen al VAR i d'altres no? ¿I per què en alguns partits sí i en d'altres no?», diu el tècnic

«No estic d'acord que tinguem problemes futbolístics, però m'agradaria tenir més efectivitat»

marcosl53780270 12 06 2020 seti n   griezmann es indiscutible  es un gran fu200622104557

marcosl53780270 12 06 2020 seti n griezmann es indiscutible es un gran fu200622104557 / MIGUEL RUIZ FCB

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

El Barça no depèn de si mateix per guanyar la Lliga. No hi depenia des que va empatar al Sánchez Pizjuán (0-0) i ara el Reial Madrid l’ha avançat amb el polèmic triomf al camp de la Reial Societat (1-2), amb discutibles decisions arbitrals. L’equip de Zidane és el nou líder del campionat i a Quique Setién, amb una direcció del partit en el duel contra el Sevilla sota sospita, li toca rearmar un Barcelona que va perdre una gran oportunitat en una Lliga dominada per l’ús (o mal ús) del VAR.

El tècnic té les baixes de Sergi Roberto i De Jong per enfrontar-se aquest dimarts amb l’Athletic

«Un pot pensar que no s’està utilitzant bé el VAR», ha dit Setién en les hores prèvies a la visita de l’Athletic aquest dimarts al Camp Nou i el Barça, ara segon en el campionat, no pot tornar a fallar. Setién no va voler dir si Piqué tenia raó en advertir que la Lliga s’estava posant difícil, i no només pels errors blaugrana. «Em centraré en el que fem nosaltres. Hi ha coses que no podem controlar i no depenen de nosaltres», ha admès el tècnic blaugrana.

«Piqué sempre m’ha semblat una persona molt intel·ligent», ha afegit l’entrenador blaugrana, que no podrà comptar amb Sergi Roberto ni amb Frenkie de Jong, tots dos lesionats. «Hi ha coses que s’allunyen del que tu puguis fer. De vegades pot ser una injustícia, altres vegades et poden beneficiar. Sempre hi haurà polèmica, això no canvia», ha comentat, després de convocar dos joves del filial: Dani Morer, lateral dret, i Jorge Cuenca, central, per al duel contra l’equip basc.

«Tothom ha vist com ha sigut i cadascú en traurà les conclusions oportunes. De vegades pot ser una injustícia, altres vegades et poden beneficiar. Sempre hi haurà polèmica» (Setién)

En aquest sentit, el Barça no entén algunes coses que estan passant, i sobre la victòria blanca a Sant Sebastià no en va voler donar gaires detalls. «Tothom ha vist com ha sigut i cadascú en traurà les conclusions oportunes. El VAR és una eina que tenim perquè ens pugui fer millors. ¿Per què unes accions es revisen al VAR i d’altres no? ¿Per què en uns partits sí i en d’altres no?».

"¿Anoeta? Tothom ha vist com ha sigut i cadascú en traurà les conclusions oportunes» (Setién)

En això ha incidit Setién. «Pots pensar que no s’està utilitzant bé el VAR», ha comentat el tècnic del Barça, convençut que el seu equip «pot guanyar el campionat», i alhora recorda que veu «moltes més coses positives» que les que detecta a l’entorn culer. «No estic d’acord que tinguem problemes futbolístics», ha sentenciat Setién. «Anem millorant, estem bé, m’agradaria afinar una mica, això sí, i tenir mes efectivitat»

Notícies relacionades

I ha precisat que «la recuperació a camp rival ha millorat respecte al nostre primer partit, a més de la possessió i les arribades». Segons Setién, el Barça ha millorat, però no dona per «arrasar els rivals perquè depèn de l’efectivitat que tinguis».

A més, l’entrenador del Barça ha negat que s’hagi tornat més pragmàtic. «Les decisions que prenc són coherents», ha dit després de facilitar la llista de convocats en la qual destaca Danie