UN CONTRATEMPS, DE MOMENT

Messi es lesiona a una setmana de reprendre la Lliga

El club reconeix que el capità del Barcelona té una contractura al quàdriceps dret i confia que pugui jugar a Mallorca el 13 de juny

L'astre fa dos dies que està al marge, amb un tractament, i Quique Setién confia que es pugui reintegrar al grup dilluns

jdomenech53585304 deportes  entrenamiento del fc barcelona  messi fotografia d200605113555

jdomenech53585304 deportes entrenamiento del fc barcelona messi fotografia d200605113555

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Lionel Messi està lesionat. Quatre paraules que encenen l’alarma del barcelonisme. És un contratemps lleu, que no descarta, ni molt menys, que pugui jugar el pròxim partit, en aquest cas el dissabte 13 de juny en el Mallorca-Barça que reprèn la Lliga. El club confia que el primer capità encapçali la formació blaugrana a Palma.

Però el risc hi és. I després que conegués que Messi no s’entrenava amb el grup per segon dia consecutiu, el club ha reconegut que l’astre està de baixa. Té una «petita» contractura al quàdriceps de la cama dreta, segons ha informat el Barça. Amb el repòs i el tractament, es confia que es pugui reintegrar al grup amb normalitat dilluns.

L’aturada del coronovarius i la posterior represa de la Lliga representaven dues preocupacions més grans. Cap ha sigut dissipada encara, clar. Una era la possibilitat que es registrés algun positiu que entorpís el lent trànsit en un estricte protocol cap a un retorn sòlid i segur. Encara no s’ha detectat, tot i que diversos jugadors del Sevilla van trencar les normes imposades per la Lliga en un dinar grupal amb les parelles i difós per les xarxes socials.

Treball terapèutic, no específic

L’altre perill era el risc més gran de lesions, sobretot musculars. El canvi de preparació causaria estralls. Després de dos mesos amb exercicis de resistència i força, la introducció d’exercicis propis del futbol, com canvis bruscos de ritme i direcció més el contacte físic en els partidets d’entrenament, anava a elevar l’índex de danys, sobretot musculars.

Malgrat la seva provada resistència física, Messi ha caigut. El 10 no és a la gespa amb els companys, però sí al gimnàs realitzant un «treball específic» per curar-se d’aquest contratemps muscular, «ja que queden vuit dies per al primer compromís de Lliga», explica la informació oficial. És a dir, és un treball terapèutic, no preventiu, com va insinuar el club dimecres quan es va saber que no va participar en la sessió. Llavors no va voler admetre que s’havia lesionat tot i que no de gravetat. Alguns mitjans, entre els quals TV-3, van explicar que Messi tenia una lesió muscular. Una d’aquestes versions apuntava a l’adductor. Finalment, afirma el Barça, la lesió és al quàdriceps de la cama dreta.

Tercer problema muscular

És el tercer problema muscular de Messi des que va començar tan accidentada campanya. El pas del capità per la infermeria es va fer en el segon entrenament de pretemporada. Tot just era el 5 d’agost. Tal com va entrar al camp, en va sortir, amb una ruptura muscular al soli de la cama dreta. L’endemà no va marxar cap a la gira pels Estats Units.

Notícies relacionades

Va tardar tant a curar-se i a sentir-se segur, que Messi no va jugar fins al 17 de setembre. Es va estrenar en la competició apareixent en el minut 59 substituint Ansu Fati en la visita al Borussia Dortmund (0-0) de la Champions. Quatre dies després es va estrenar a la Lliga al camp del Granada. Però una setmana després, Messi entrava de nou a la sala mèdica amb molèsties a l’adductor esquerre, després de sentir una punxada davant el Vila-real per la qual només es va perdre la visita a Getafe.

A una setmana de començar la Lliga, i després de sis mesos d’absència, el Barça ha recuperat Luis Suárez. Perdre Messi és bastant més que un contratemps.

Temes:

Futbol Messi