EL 'NOU MERCAT'

El Barça trama canvis per fitxar Lautaro Martínez

El club blaugrana no pot assumir, després de la pandèmia, els 111 milions d'euros que fixa la clàusula del davanter argentí

marcosl53291251 inter milan s argentinian forward lautaro martinez acknowled200512132531

marcosl53291251 inter milan s argentinian forward lautaro martinez acknowled200512132531 / MIGUEL MEDINA

2
Es llegeix en minuts

Canvis. O caramboles. O el que sigui necessari trama el Barça per poder assumir el fitxatge de Lautaro Martínez, el davanter argentí de l’Inter de Milà (22 anys). No hi ha diners per a grans operacions en el mercat que quedarà després de la pandèmia del coronavirus. No té el club blaugrana la capacitat econòmica per executar la clàusula de 111 milions d’euros fixada en el contracte del golejador interista. Si no es concreta aquesta operació, Timo Werner, el davanter alemany Leipzig (24 anys), seria una opció més barata. Té una clàusula de 60 milions, que podria reduir-se amb intercanvis.

Per això, que la Secretaria Tècnica del Barça, igual com la dels grans i petits clubs del món, ideen canvis per aconseguir els seus objectius, ajudats sempre per agents poderosos com és el cas de Jorge Mendes, que controla futbolistes molt importants.

Moviment a tres bandes

Això implica, alhora, activar més de dos clubs en una mateixa operació, com ha revelat el diari italià ‘Corriere dello Sport. El Barça busca un nou i vol Lautaro. Però necessita abans un intercanvi de laterals. A Semedo, assessorat també per Mendes, li queden dos anys de contracte amb el Barça. O el renova o l’acaba traspassant perquè no sigui amo de la seva destinació la pròxima temporada.

El Manchester City necessita un lateral perquè Joao Cancelo vol marxar ja de la Premier. Si hagués pogut en aquest passat mercat d’hivern hauria fet les maletes perquè Walker és indiscutible titular per a Guardiola.

L’intercanvi Neto-Cillessen amb el València ja va obrir el camí la temporada passada. Però ara serà una necessitat per a tots els clubs

Llavors, es mouen els clubs. I a l’Inter li ve bé el retorn de Cancelo a més d’incloure Arturo Vidal en un altre canvi directe perquè Lautaro pugui acabar vestint la samarreta blaugrana. Sense pagar, esclar, els 111 milions d’euros la clàusula. De fet, el Barça ja va fer un canvi similar la temporada passada amb el València quan va intercanviar Cillessen per Neto.

Notícies relacionades

Allò va ser un moviment per ajustar els comptes dels dos clubs. Ara serà una necessitat en aquest nou mercat. El Barça va rebre 35 milions per la venda del porter holandès al València. I després va pagar 26 milions més nou en variables pel porter brasiler al club valencià.

Eren freqüents aquest tipus d’operacions a Itàlia, però des de l’estiu passat ja es van començar a clonar a la resta d’Europa. Cancelo, per exemple, va ser també protagonista fa 10 mesos. Danilo (City) se’n va anar a la Juve per 38 milions d’euros, mentre l’equip anglès en pagava 65 pel portuguès, el lateral més car del món. En tres anys, Cancelo porta tres equips: Inter, Juventus i City. I la roda no deixa de girar, portant-lo, potser, de nou a l’Inter