ENTREVISTA AMB 'LA GAZZETTA'

Setién: «¿Lautaro? Qui no vol jugar amb el Leo...»

El tècnic blaugrana admet que està ansiós per tornar, però recorda que ara «la prioritat és la salut»

«Messi i el Barça estaran sempre units. Ningú gastarà ara 222 milions com va passar amb Neymar», diu

marcosl53132743 deportes quique setien  entrenador del bar a fc barcelona200501100359

marcosl53132743 deportes quique setien entrenador del bar a fc barcelona200501100359

2
Es llegeix en minuts

Va arribar al gener al Camp Nou després de la turbulenta destitució d’Ernesto Valverde i només ha pogut dirigir 12 partits: 7 victòries, 4 derrotes i 1 empat. Quique Setién, l’entrenador del Barcelona, està ansiós per tornar a l’activitat, com ha confessat en una entrevista exclusiva al diari italià ‘La Gazzetta dello Sport’, però reconeix que «la salut és la prioritat», confinat com tots a casa seva pel coronavirus. 

Després, ha abordat assumptes del mercat de fitxatges per a la temporada vinent, condicionat en gran manera pel coronavirus. «¿Lautaro amb nosaltres? Qui no vol jugar amb el Leo», ha dit Setién, recordant que calia preguntar-l’hi, això sí, al davanter argentí de l’Inter. «Crec que jugar amb el Leo representa un enorme incentiu per a molts jugadors», ha afegit el tècnic blaugrana.

Lautaro, el davanter de l’Inter. / AFP / MIGUEL MEDINA

Setién sí que té clar que s’ha acabat l’època dels fitxatges de 222 milions com va fer fa gairebé tres anys el París SG amb Neymar. «No crec que això torni a passar, no crec que algú es pugui gastar tants diners. Hi ha molts clubs que viuen al límit i el futbol vivia un ritme descontrolat», ha precisat l’entrenador del Barça.

Per això, no està gens preocupat per la possibilitat que Messi pogués abandonar el Camp Nou aquesta mateixa temporada acollint-se a una clàusula del seu contracte, que expira el 2021. «Messi i el Barça són una sola cosa. Estaran sempre units. És una relació en què hi ha grans sentiments, una cosa que va més enllà dels diners o dels interessos».

Setién, a dalt a l’esquerra, en la videoconferència amb la plantilla del Barça. / FC BARCELONA

«Vivim un moment dramàtic. El futbol vol tornar, però sempre adoptant unes mesures extraordinàries. Només volem plena seguretat. Nostra i dels nostres» (Setién)

Després, ha reconegut que «estem vivint un moment dramàtic» i que el futbol vol tornar, però sempre «adoptant unes mesures extraordinàries, només ho volem amb plena seguretat. Nostra i dels nostres: empleats, personal auxiliar, massatgistes...».

Notícies relacionades

En aquest aspecte, Setién ha dibuixat el que farà el Barça a partir de la setmana que ve, una vegada hagi rebut l’autorització de Sanitat per tornar a la feina, tot i que sigui de manera individual. «Els jugadors aniran al centre d’entrenament ja canviats i es presentaran directament al camp, on faran alguns exercicis, seguits a distància per algun membre de l’‘staff’», ha revelat el tècnic.

Setién s’adreça als seus jugadors. / JORDI COTRINA

«Els jugadors aniran a l’entrenament ja canviats, es presentaran directament al camp, faran alguns exercicis. No hi haurà contacte. Després, aniran a casa a dutxar-se» (Setién)

«No hi haurà cap contacte amb companys o tècnics. Després aniran a casa sense dutxar-se. La diferència respecte al que fan ara és que es podran calçar les botes, córrer sobre l’herba, colpejar i passar la pilota. És un primer pas fonamental», ha dit Setién, a qui aquesta pandèmia deixa moltes reflexions. «El futbol pot semblar transcendental, però no pensem en els milers i milers de persones que ho han passat tan malament, que han perdut familiars o la feina, que ara han de demanar ajuda per menjar».