DENUNCIA «UNA CONSPIRACIÓ»

Rosell votaria que sí a la independència de Catalunya, però si guanyés el 'sí' se n'aniria

L'expresident del Barça revela a Évole que hi va haver una trama contra ell, que el va fer estar 643 dies empresonat

«D'un company de la presó no en parlaria mai malament perquè ho passes tan malament, de tots colors, allà», recorda

rosell2

rosell2

2
Es llegeix en minuts

«Per descomptat, vull saber qui hi ha darrere. Explica-m’ho, tu!», diu Sandro Rosell, l’expresident del FC Barcelona, a Jordi Évole en la seva primera entrevista televisiva després de les que va concedir a ‘Mundo Deportivo’ i RAC-1. «¿Què valen dos anys de no vida?», es pregunta l’exdirigent blaugrana, que va ser detingut el maig del 2017 acusat de blanqueig de capitals i de formar part d’una organització criminal. Va quedar en llibertat el mes de febrer, després d’estar 643 dies empresonat.

En l’àmbit polític, l’expresident del Barça ha dit que si hi hagués un referèndum per la independència a Catalunya ell votaria que «sí», tot i que després ha matisat els seus plans. «Però si el resultat final és que sí, jo me n’aniria de Catalunya», ha explicat Rosell. «Si el resultat final és que no, em quedo a Catalunya. ¿Soc o no soc independentista? Així és com penso jo».

En aquesta entrevista, que serà emesa aquest diumenge a La Sexta, Rosell denuncia «una conspiració» contra ell des que va decidir lluitar per la presidència del Barça. «No tinc cap dubte que és una conspiració». Una pregunta (¿hauria preferit no ser president?) que l’ha turmentat els gairebé dos anys a la presó. «Mira, aquesta pregunta me l’he fet moltes vegades a la presó. Moltes. I sempre em deia: ‘Ostres, tu, perquè m’he ficat en aquest embolic, me cago en l’ou. ¡Tan bé que jo estava a casa meva!», diu l’exdirigent blaugrana.

Évole xerra amb Sandro Rosell. / TWITTER @LoDeEvole

«Abans de ser president del Barça vaig tenir zero intervencions de l’Agència Tributària. Des que vaig ser president fins avui n’he tingut 72» (Rosell)

«Abans de ser president del Barça vaig tenir zero intervencions de l’Agència Tributària. Des que vaig ser president fins a la data d’avui he tingut 72 actuacions de l’Agència Tributària, ha recordat Rosell, fent-se, alhora, una pregunta fonamental. «¿Per què un fiscal s’aixeca al matí i diu: ‘Avui, investigaré el Rosell del que va fer fa 11 anys al Brasil. Privadament».

Però no hi troba resposta. «Em costa, eh... M’encantaria pensar així, m’encantaria perquè així se me’n van els pardals del cap. Però costa, costa, eh», ha dit Rosell, que ha admès després que va decidir muntar una empresa a Andorra per pagar menys impostos.  

Notícies relacionades

«De moment, penso: ‘Ho poso allà’. Ja veurem si els pago o no’. Però després em presento al Barça i ho declaro tot immediatament», ha recordat l’empresari. «Un home savi de Barcelona em va dir: ‘Sandro, quan siguis president, aniran contra tu’. I jo vaig pensar, no serà, no serà».

Rosell saluda Neymar en la seva presentació com a jugador del Barça el 2013.

«Un home savi de Barcelona em va dir: ‘Sandro, quan siguis president, aniran contra tu’» (Rosell)

Després, va recordar que va coincidir a la presó de Soto del Real amb altres personatges mediàtics, com Rodrigo Rato, Luis Bárcenas, Gerardo Díaz Ferrán, Ángel María Villar o els presos independentistes catalans. «Semblava l’informatiu de La Sexta», ha rememorat Rosell. «D’un company de la presó no en parlaria mai malament perquè ho passes tan malament, de tots colors, allà».