32 DIES A LA PRESÓ

Ronaldinho: «Mai havia imaginat que passaria una situació així»

«També a la presó jugava a futbol i firmava autògrafs, ells vivien un moment difícil com jo»

L'exblaugrana continua arrestat en un hotel d'Asunción acusat d'entrar al país amb passaports falsos

jmexposito52669818 former soccer star ronaldinho  second from left  and his bro200307213730

jmexposito52669818 former soccer star ronaldinho second from left and his bro200307213730 / Jorge Saenz

3
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

«Va ser un cop dur, mai havia imaginat que passaria una situació així». Ronaldinho ha abordat, per primera vegada, les sensacions que va tenir a l’estar durant 32 dies en una presó del Paraguai. Mentre compleix el seu arrest domiciliari en un luxós hotel d’Asunción, la capital el país sud-americà, l’exastre va assegurar que, a més de proclamar la seva inocència a qui vulgui escoltar-lo, no deixa de demanar a l’Altíssim que el torni aviat al Brasil. «Jo tinc la meva fe, sempre faig les meves oracions perquè les coses surtin bé i tant de bo que ben aviat això això s’acabi», va dir sobre l’escàndol dels passaports falsos que el va portar rere les reixes juntament amb el seu germà Roberto de Assis.

Ronaldinho va explicar la seva versió dels fet al diari ABC Color del Paraguai. «Vam venir per participar en el llançament d’un casino ‘online’. I tot el que fem és en virtut de contractes gestionats pel meu germà, que és el meu representant», ha explicat l’exjugador del Barça en al·lusió a Roberto de Assis. Un altre dels motius del seu viatge a Asunción estava relacionat amb la presentació del seu llibre autobiogràfic, ‘Crack de la vida’.  L’empresària Dalia López, que va patrocinar el seu viatge, es troba pròfuga de la justícia en el marc d’una causa per adulteració de documents i presumpte blanqueig de diners.

«Jo sempre tinc fe, sempre faig les meves oracions perquè les coses surtin bé, i tant de bo això s’acabi ben aviat» (Ronaldinho)

«Tota la meva vida he mirat d’arribar al més alt nivell professional i portar alegria a la gent amb el meu futbol». Ronaldinho va haver de pagar una fiança d’1,6 milions de dòlars per abandonar el presidi. A causa de la pandèmia, no pot rebre visites a l’hotel. Durant l’entrevista no es va privar de recordar els seus dies al Barcelona. «Va ser un moment màgic». El club, va afegir, no venia d’anys bons i tornar a conquistar una cosa important (la Champions) va ser una cosa molt especial.

«Ens vam quedar totalment sorpresos al saber que els documents no eren legals» (Ronaldinho)

«Ens vam quedar totalment sorpresos al saber que els documents no eren legals», ha explicat en al·lusió als passaports falsos amb què va entrar al Paraguai pels quals van acabar a la presó. «M’han rebut amb amabilitat: jugar al futbol, autògrafs, fotos... Això és part de la meva vida», ha explicat Ronaldinho.

Notícies relacionades

«No tindria cap motiu per deixar de fer-ho, molt més amb persones que estaven vivint un moment difícil, igual que jo», ha assegurat l’exjugador del Barcelona, que ha indicat que s’han posat a disposició de la justícia paraguaiana «per poder sortir d’aquesta situació al més aviat possible».

Ronaldinho ha indicat que la seva intenció era «volar el 7 de març al Brasil» per assistir a l’aniversari del seu fill. «Sobre el que va passar després, no ho sé. El primer que faré al tornar serà fer un petó ben gran a la meva mare, que viu aquests dies difícils des de l’inici de la pandèmia a casa seva».  També