INICIATIVA SOLIDÀRIA

El Barça cedeix el nom de l'estadi per lluitar contra el coronavirus

El club blaugrana busca un patrocinador per a una temporada (20-21) i destinarà els diners a projectes que ajudin a combatre la pandèmia

La junta nomena Jaume Carreter, soci des del 2009, com a nou directiu per pal·liar les sis dimissions de la setmana passada

zentauroepp53188079 2018 07 06 entrega premis corrent fem fcb victor  en la foto200421145045

zentauroepp53188079 2018 07 06 entrega premis corrent fem fcb victor en la foto200421145045 / VICTOR SALGADO

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La junta del FC Barcelona va incorporar un nou directiu que ajudarà a pal·liar les sis dimissions –almenys de forma reglamentària– que es van produir la setmana passada al si del consell rector blaugrana que presideix Josep Maria Bartomeu. Però, sobretot, perquè es poguessin aprovar les resolucions que s’adoptessin. I les que es van adoptar en l’última reunió d’aquest dilluns.

Complert el tràmit amb el nomenament de Jaume Carreter, soci des de l’any 2009, i ja amb 14 persones en la directiva, es va anunciar la decisió més rellevant: la creació i cessió d’una partida econòmica per lluitar contra el coronavirus a través de la utilització del nom de l’estadi blaugrana, que per primera vegada en la seva història tindrà cognom, i amb finalitats benèfiques.

La via dels ‘title rights’

El Barça buscarà un patrocinador que adquireixi el dret d’utilitzar el nom del Camp Nou durant la pròxima temporada (20-21). Era una de les tres fonts de finançament originals de l’Espai Barça:  200 milions s’obtindrien pels title rights (espònsor que donaria nom a l’estadi durant 20 o 25 anys), 200 procedirien de crèdits bancaris i 200 pels ingressos addicionals per l’ampliació de les instal·lacions.

El Barça obre ja la via dels title rights per combatre la pandèmia actual. Els diners que aconsegueixi finançaran un fons que es repartirà per igual en un projecte que triarà el patrocinador que guanyi la licitació i en altres projectes que ja estiguin en marxa. L’elecció anirà a càrrec d’un comitè compost per dos vicepresidents (Jordi Cardoner i Oriol Tomàs), la directora general de la Fundació (Maria Vallés), el cap dels serveis mèdics del Barça, Ramon Canal, i al qual s’incorporarà Jaume Pedrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona. L’acord haurà de ser ratificat per l’assemblea de compromissaris del club blaugrana, encara per convocar.

Un directiu per sis

Notícies relacionades

La reunió de la junta, celebrada telemàticament, necessitava una incorporació per arribar al nombre mínim de representants que validés la decisió després de la marxa de sis directius la setmana passada (Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia).

A proposta de Josep Maria Bartomeu, el nou directiu elegit va ser Jaume Carreter Felip (1960), economista i empresari d’«una plataforma especialitzada en l’àmbit dels recursos humans», segons va informar la nota oficial. Des del 2015 figurava a l’organigrama de l’entitat, adscrit a la comissió social com a responsable i coordinador dels esports no professionals.