L'actualitat blaugrana

El Barça prepara la visita a Son Moix pendent d'Umtiti

El central francès torna als entrenaments després de dos dies d'absència que van disparar les alarmes

zentauroepp52738494 deportes  entrenamiento del fc barcelona   umtiti fotografia200311185949

zentauroepp52738494 deportes entrenamiento del fc barcelona umtiti fotografia200311185949

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El FC Barcelona viu pendent de la salut dels seus jugadors. I no només pel coronavirus. L’estretor de la plantilla converteix cada petita molèstia i cada indisposició en un sobresalt, una alarma, una esgarrifança. Les baixes de llarga durada de Luis Suárez i Dembélé i les lesions de Sergi Roberto i Arthur han rebaixat a 15 el nombre de futbolistes del primer equip disponibles, uns dels quals, Braithwaite, no té autorització per jugar en competició europea. A més, Clément Lenglet està sancionat per acumulació de targetes i no podrà disputar el pròxim compromís de lliga, que, tret de suspensió per raons de salut pública (gens improbable), tindrà lloc dissabte a Son Moix davant el Mallorca.

Per tot això, l’absència de Samuel Umtiti en els entrenaments de diumenge i dimarts va provocar una petita onada de pànic a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Els problemes al genoll esquerre que arrossega el central francès des de fa gairebé dos anys el van portar a fer treball específic al gimnàs, on el jugador, que s’ha negat repetidament a passar pel quiròfan, prova d’enfortir el quàdriceps per minimitzar el patiment de la ròtula. Umtiti va donar dimecres un respir a Quique Setién al tornar a entrenar amb els seus companys, però l’estat dels genolls és un motiu constant de preocupació per al cos tècnic i els serveis mèdics.

Araujo, a la recambra

Notícies relacionades

En qualsevol cas, per no quedar al descobert en cas d’una recaiguda, el tècnic ha comptat amb els centrals del filial Araujo, Chumi i Mingueza en les sessions d’aquesta setmana. L’uruguaià, que va jugar uns minuts en el partit contra el Sevilla de la primera volta (va acabar expulsat), és qui té més possibilitats d’entrar en la pròxima convocatòria, una cosa que ja ha passat tres vegades des de l’arribada de Setién, tot i que en cap d’elles Araujo ha sortit de la banqueta. Riqui Puig i Álex Collado (a més d’Ansu Fati, que està plenament integrat en la dinàmica del primer equip) són els altres jugadors del Barça B amb números per viatjar a Mallorca.

Els qui no arribaran en cap cas al duel de Son Moix són Arthur i Sergi Roberto, tot i que els tècnics confien a recuperar el brasiler (el reusenc encara es farà esperar) per al partit de Champions de dimecres davant el Nàpols. Si es juga, és clar.

Temes:

Samuel Umtiti