LES CLAUS DE LA GOLEJADA

Anàlisi tàctica: el nou davanter és Vidal

Setién ubica el centrecampista xilè com a extrem esquerre malgrat que ja tenia el reforç de Braithwaite

jdomenech52426458 barcelona  22 02 2020   deportes         messi felicitado tr200222190712

jdomenech52426458 barcelona 22 02 2020 deportes messi felicitado tr200222190712 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

1. Amb el cap a Nàpols

Sense haver-hi partit intersetmanal, Setién va fer cinc canvis en l’alineació. El partit intersetmanal és dimarts (el Nàpols a la Champions). Aquest va ser el motiu dels relleus que van conduir De Jong, Ansu Fati i Sergi Roberto a la banqueta. En el sotrac que hi va haver a l’onze inicial, el més interessant va ser la presència d’Arturo Vidal com a extrem esquerre. Just quan hi havia més davanters disponibles després del fitxatge, dijous, de Martin Braithwaite.

Vidal felicita Arthur, l’autor del cinquè gol a l’Eibar. / JOAN MONFORT (ap)

2. Les diagonals de Ter Stegen 

Notícies relacionades

La insòlita ubicació de Vidal responia a un motiu. Setién volia que el xilè rebés les passades llargues de Ter Stegen si la pressió avançada de l’Eibar obligava que fos el porter l’iniciador del joc. Confiava més en ell que a Fati i Griezmann per protegir aquesta primera pilota a costa de perdre profunditat. L’amplitud la va conservar. Ter Stegen va ser el llançador principal al començament del partit. Quina diferencia respecte a Dmitrovic en la qualitat de les passades.

Estirada de Ter Stegen per aturar una rematada de l’Eibar. / ALEJANDRO GARCÍA (eFE)

3. L’eficàcia s’imposa a tot

La primera rematada va ser de l’Eibar. I la segona també. Un el va parar Ter Stegen i l’altre va ser gol anul·lat. El primer xut després del descans també va ser de l’Eibar, però llavors ja perdia per 3-0. Enmig, s’havien produït tres rematades de Messi. Els tres van acabar al fons de la xarxa. La mala ratxa dels 32 xuts sense gol s’havia acabat. Es va acabar també la crispada tarda que pogués augurar-se. Messi va crear tres gols del no-res, mentre Ter Stegen seguia avortant tots els intents del quadro visitant.