EL BARÇA BUSCA DAVANTER

Dembéle, sis mesos de baixa

El francès ha sigut intervingut a Finlàndia i el club presentarà un informe mèdic a la Lliga per poder reforçar la davantera

Willian José, de la Reial Societat, és un dels candidats per a l'atacamb Ángel (Getafe), Loren (Betis) i Lucas Pérez (Alavés9

zentauroepp52134467 files  in this file photo taken on november 27  2019 barcelo200211135137

zentauroepp52134467 files in this file photo taken on november 27 2019 barcelo200211135137 / JOSEP LAGO

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No fa ni tres anys que és al Camp Nou després de ser elegit com el substitut de Neymar i ja ha hagut de passar dues vegades per la sala d’operacionsOusmane Dembélé ha sigut intervingut aquesta tarda a Finlàndia pel doctor Lasse Lampainen de la greu lesió muscular que va patir en un entrenament la setmana passada. ja estava a punt de reaparèixer després d’estar 10 setmanes a la infermeria («Dembélé serà un fitxatge extraordinari, sortirà segur», va arribar a dir Quique Setién) després que el jugador fes una recuperació repartida entre Qatar i Barcelona. Però es va tornar a trencar i ara el francès estarà sis mesos de baixa, segons ha informat el Barça.

D’aquesta manera, el club blaugrana pot activar el fitxatge del davanter que ha reclamat el tècnic, per completar una precària plantilla on només disposa de dos jugadors ofensius del primer equip (Messi i Griezmann), juntament amb el jove del filial Ansu Fati. Willian José, el golejador de la Reial Societat, torna a ser un dels principals candidats a omplir aquest immens buit. 

És la segona intervenció que pateix el davanter francès des que va arribar l’agost del 2017 al Barça

Dembélé tanca així de la pitjor manera possible la seva tercera temporada al Camp Nou perquè només ha jugat nou partits dels 33 possibles fins ara. I en només dos d’aquests partits va aconseguir completar els 90 minuts. L’absència del francès s’uneix a la de Luis Suárez, que també va ser intervingut el 12 de gener passat d’una greu lesió al genoll dret. A l’uruguaià se li va diagnosticar que hauria d’estar quatre mesos de baixa, per la qual cosa només podria reaparèixer coincidint pràcticament amb el final de curs.

És la segona operació que pateix Dembélé des que va aterrar en el Barça l’estiu del 2017 per suplir la traumàtica marxa de Neymar al París SG. Totes dues a Finlàndia. La primera, el setembre del 2017 pel doctor Sakari Orava de «la ruptura del tendó del bíceps femoral de la cuixa esquerra». Va estar llavors tres mesos i mig de baixa. Ara, el febrer del 2020, ha sigut intervingut de la mateixa lesió, però a l’altra cama: «Va patir una ruptura completa del tendó próximal del bíceps femoral de la cuixa dreta». Els metges del club blaugrana anuncien que estarà, com a mínim, cinc mesos fora dels terrenys de joc, emparant-se amb l’extrema fragilitat muscular que ha demostrat el francès per ampliar ara aquell període.

Vuit lesions musculars

Abans d’arribar al Camp Nou, Dembélé no havia patit cap lesió muscular en la seva breu carrera professional en el Rennes i el Dortmund. Al vestir-se de blaugrana n’ha patit vuit en tan sols 30 mesos.

Grau i Abidal, amb Dembélé, a Doha (Qatar) / FC BARCELONA

El Barça, que no va actuar en el mercat d’hivern en el fitxatge d’un davanter, malgrat que Suárez ja estava operat, en necessita ara un de nou de manera urgent. No pot assumir el que queda de temporada a la Lliga sense un altre futbolista ofensiu. En la Champions haurà d’apanyar-se amb Messi, Griezmann i Ansu Fati perquè el nou davanter no pot ser inscrit a Europa. O sigui, només pot fitxar a la Lliga espanyola o un jugador que estigui a l’atur, per la qual cosa redueix moltíssim el marge de maniobra.

Messi s’interessa per la lesió muscular de Dembélé. / REUTERS / albert gea

Ángel, Lucas Pérez, Willian José i Loren són els candidats que maneja el club blaugrana per reforçar l’atac

La secretaria tècnica, dirigida per Éric Abidal, maneja una llista de candidats per reforçar l’atac blaugrana. Van des de l’opció més cara –el brasiler Willian José, de la Reial Societat, per qui hauria de pagar prop de 40 milions– a la més assequible: la sortida d’ Ángel del Getafe podria estar entorn dels 10 milions. Loren (Betis) i Lucas Pérez (Alabès) són altres candidats, sense descartar un altre golejador que exploren els tècnics. Però el Barça no vol comprometre una inversió molt elevada en aquest reforç perquè ja té pensat fer-ho l’estiu que ve apostant per l’arribada de Lautaro Martínez, el golejador argentí de l’Inter de Milà, per qui hauria de pagar 111 milions d’euros com recull una clàusula de sortida al seu contracte per a les dues primeres setmanes de juliol.

Comissió mèdica

Notícies relacionades

Però per fitxar el davanter d’urgència, el Barça ha de rebre abans el permís de la comissió mèdica de la federació espanyola confirmant la lesió de llarga durada de Dembélé. Llavors, el club executarà alguna de les carpetes que ja té obertes per donar a Setién el davanter que necessita. I si és «versàtil», com va recordar el mateix entrenador blaugrana, molt millor. Però, almenys, que n’arribi un per ajudar a la Lliga Messi, Griezmann i Ansu Fati.

Mentrestant, el tècnic càntabre ha hagut d’anar dissenyant plans d’emergència com col·locar Sergi Roberto de fals extrem dret a San Mamés o ubicar Arturo Vidal a la punta del rombe del 4-4-2 que va plantejar davant del Betis per tenir una altra variant ofensiva diferent. Tot i que la vida sense Luis Suárez, el segon màxim realitzador de l’equip, es fa molt dura per a tothom, especialment a Messi.