VISITA A MESTALLA

Setién: «Em vaig emportar un ensurt molt gran a Eivissa, no mentiré»

El tècnic admet que els jugadors han d'«interioritzar» les seves idees i admet que no «els ho van explicar bé»

«Hi ha partits que no podem guanyar en el minut 10 o 20, però sí en el 80, n'estic segur», diu el tècnic cantàbric

marcosl51856904 grafcat057  sant joan desp   21 01 2020   el entrenador del 200124121233

marcosl51856904 grafcat057 sant joan desp 21 01 2020 el entrenador del 200124121233 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Quique Setién encara està donant voltes al que va haver de viure a Eivissa. Va descobrir un Barça que no imaginava, incapaç de xutar a porteria fins al minut 68, amb jugadors, a més, que no van entendre bé el seu missatge. Ara, de tornada a la Lliga, l’espera l’exigent València de Celades («aquí els exàmens es passen cada dia»), però amb el record del que va passar en la Copa.

«La veritat és que em vaig endur un ensurt molt gran a Eivissa. No mentiré», ha confessat l’entrenador del Barcelona. «Necessitem que molts jugadors entenguin els detalls perquè es produeixin aquests canvis», va recordar. Segons Setién, aquest procés no ha de durar gaire temps.

Fugir del resultadisme

El problema és que no té temps. «Sé que hi ha molta gent resultadista, no li importa com juguem i només mira el resultat. Ho sé, és el futbol que es mou avui dia. I em sembla bé. Però també hi ha molta gent que sabrà si s’ha merescut guanyar o perdre, si s’ha jugat bé o no. S’ha de valorar el camí», ha apuntat Setién.

I en el camí, el Barça ha deixat sensacions contradictòries. «Ens hem adonat que hi va haver detalls que no vam explicar bé, que no estaven clars», ha confessat el tècnic. «El primer que hem dit als jugadors és que hi haurà partits que no podrem guanyar en el minut 10 o 20, però segur que el guanyarem el 80», ha subratllat.

«Quan tenim la pilota cansem el rival i aprofitem també per defensar-nos» (Setién)

Després, Setién ha entrat en una anàlisi tècnica molt més profunda. «El que fem és un desgast enorme al rival. Quan estan més cansats no poden bascular, no els dona temps a ajudar, llavors ho aprofitem. Quan tenim la pilota fem que el rival es cansi i aprofitem també per defensar-nos», ha recalcat el preparador del Barça.

Riqui Puig, malalt

El Barça prepara el viatge a Mestalla sense Riqui Puig («està malalt», ha revelat Setién) i amb Collado, un altre dels talents joves del filial, unit, per descomptat, a la tornada de les vaques sagrades (Messi, Busquets i Piqué), que van descansar a Eivissa.  Mentrestant, el tècnic ha admès que «té feina» perquè els seus jugadors assumeixin totes les noves idees que desitja implantar a l’equip.

«Els hem de ficar al cap alguns conceptes. Cal llegir millor algunes coses que són importants, hem de treballar a consciència en aquest sentit. Però tenim jugadors que són intel·ligents i entenen les coses bastant ràpidament», ha reconegut.

«És molt important tenir el control des del darrere, gestionar bé la pilota. Si la rifes a dalt el més normal és que l’acabis perdent. Estem treballant bastant per donar més fluïdesa a aquesta sortida –ha afirmat–. Potser ens ha costat una mica més». Després ha reconegut que l’equip ha de millorar molt en la pressió després de pèrdua.

«De vegades surten les coses malament per desconeixement, no és fàcil interpretar al camp el que demanes als jugadors. Però anem pel bon camí» (Setién)

Notícies relacionades

«Hem de treballar per fer-ho millor. Hem vist a través de les imatges que no ho fem tan bé. Amb equips de nivell alt és probable que ens surtin de la pressió. Ho hem d’ajustar bé», ha explicat l’entrenador, posant després exemples pràctics. «Van dos jugadors sobre el mateix i en deixem un altre de lliure. Necessitem que els futbolistes ho llegeixin bé, fer les coses correctament. No és fàcil», ha admès.

Malgrat tot, Setién ha reconegut que està «content i satisfet» pels seus primers dies al Camp Nou. «De vegades surten les coses malament per desconeixement, no és fàcil interpretar al camp el que demanes als jugadors, no és per falta de voluntat. Quan ho repeteixes i ho integres tot, les coses flueixen molt millor. Anem pel bon camí».