un fitxatge estrany

El Barça es desprèn del fill adoptiu de l'agent de De Jong

Mike van Bejinen es va incorporar l'estiu passat, no ha jugat amb el filial blaugrana a Segona B i se'n va al Gençlerbirligi de Turquia

jdomenech48731833 deportes mike van beijnen foto fc barcelona191231163909

jdomenech48731833 deportes mike van beijnen foto fc barcelona191231163909

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

L’estrany cas del fitxatge de Mike van Beijnen ha tingut el desenllaç previsible. El desconegut defensa holandès que es va incorporar al Barça l’estiu passat per jugar amb el filial, a Segona B, marxa sense haver debutat a les ordres de Francisco Javier García Pimienta. El club blaugrana el cedeix per al que queda de temporada al Gençlerbirligi, club de la Primera Divisió de Turquia.

Van Beijnen, de 20 anys, va arribar al Barça vinculat al fitxatge de Frenkie de Jong. La seva adquisició no estava prevista ni figurava en els plans dels tècnics per al mercat d’estiu. El jove futbolista, lateral dret, és el fillastre d’Ali Dursun, l’agent de De Jong, i qui va negociar l’adquisició del migcampista de l’Ajax. Els dos jugadors havien coincidit en el futbol base del Willem II. D’aquí va venir la relació.

Una clàusula de crac: 100 milions

Notícies relacionades

Van Beijnen va arribar amb la carta de llibertat al club blaugrana procedent del NAC Breda d’Holanda, equip amb què havia jugat 12 partits en dues temporades. Un bagatge molt escàs perquè el Barça es pogués fixar en un suplent com ell, cosa que va augmentar la sorpresa de la seva incorporació. Va firmar per dues temporades, fins al 2021, i li van col·locar una clàusula de crac: 100 milions d’euros. Igual que la d’Ansu Fati ara després de la tercera renovació.  

Ara, cinc mesos després de la seva arribada al Barça B, sense haver jugat cap minut oficial (va ser convocat per a vuit dels 18 partits de Lliga i no va sortir de la banqueta), Van Beijnen se’n va lliure com va arribar al Gençlerbirligi, club d’Ankara i que va per sota de la meitat de la taula. Jugarà a la màxima categoria de Turquia malgrat no haver-ho fet en el tercer nivell de l’espanyola. La cessió de Van Beijnen és la segona operació del mercat d’hivern després de l’anunciada cessió de Carles Aleñá al Betis.