VISITA A L'ATLÈTIC

Valverde: «Volem recuperar el lideratge i tenir una pujada anímica»

El tècnic admet que el duel amb l'equip de Simeone «és un examen per a tothom perquè és un dels partits importants de l'any»

«No he vist Matchday, però tampoc vull que m'ho expliquis. Si no el vaig veure és per alguna cosa», diu l'entrenador minimitzant la polèmica de Piqué

marcosl51100398 soccer football   champions league   fc barcelona press conf191130164400

marcosl51100398 soccer football champions league fc barcelona press conf191130164400 / ALBERT GEA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

«Jugar contra l’Atlètic és un examen per a tothom». Ernesto Valverde, l’entrenador del Barcelona, sap al que s’exposa aquest diumenge quan visiti la casa del cholisme. Necessita guanyar, com ell mateix ha reconegut, per «un parell de raons»: per calmar l’ambient i, sobretot, recuperar el lideratge després que el Madrid s’hagi enfilat al primer lloc de la Lliga després del seu triomf a Mendizorroza davant de l’Alabès (1-2).

«Donem importància al partit per dues raons. La primera és recuperar el lideratge i pel cop anímic que suposaria de cara al final d’any on hi ha partits importants a la Lliga», ha precisat Valverde, recordant que «és un partit en el qual cal jugar-se-la» perquè la victòria suposaria «una pujada anímica important».

«Sí, he parlat amb Dembélé. Ara està una mica més tranquil. És una fatalitat» (Valverde) 

El tècnic ha reconegut que va parlar amb Dembélé després que es conegués que estarà 10 setmanes de baixa. «Sí, vaig parlar amb ell. Ara està una mica més tranquil. Després de la lesió estava molt afectat, sobretot per la reincidència, malgrat que ara és a l’altra cama», ha dit Valverde, qualificant de «fatalitat» el que li ha passat al davanter francès. «És una baixa molt important per a nosaltres pel jugador que és, intentarem suplir-lo amb els jugadors del filial».

O sigui, és torn per a Ansu Fati Carles Pérez, els dos joves de la pedrera, el protagonisme dels quals havia anat minvant en les últimes setmanes. I, sobretot, per a Griezmann, que s’enfrontarà per primera vegada a l’Atlètic. «Estem tots acostumats a jugar contra ambients durs; Griezmann, també. Serà emotiu per molts al·licients», ha afegit Valverde, convençut que el francès demostrarà tot el seu talent davant l’equip en el qual va jugar els cinc últims anys.

«No sé perquè no va anar ningú de la plantilla a l’estrena de Matchday. No, no vaig anar-hi, ¡què passa! Sembla un interrogatori» (Valverde)

Després, l’entrenador del Barcelona ha hagut d’abordar la polèmica de Matchday, el documental que s’ha estrenat aquesta setmana sobre la vida íntima del vestidor del primer equip. Al ser preguntat perquè els jugadors no van acudir a la presentació al Liceu dijous passat,Valverde ha escollit la via de la diplomàcia. «Doncs no ho sé. No sé perquè no va anar-hi ningú de la plantilla. Quan et conviden pots anar-hi o no. Sembla un interrogatori. No, no vaig anar-hi, ¡què passa!», ha dit somrient als periodistes.

«No el vaig veure, però tampoc vull que ningú me l’expliqui. Si no l’he vist no fa falta que vingui algú a explicar-me’l», ha recordat Valverde, que després ha abordat l’escena polèmica en la qual Piqué explica a Mikitani, el fundador de Rakuten, quan van anar de festa per Nova York. «Quan el teu pare t’ha dit que no vagis de festa no hi has anat mai», va inquirir el periodista que li va preguntar. «¡Va, tu no.. Tu, no... No siguis mentider», li va fer broma a l’informat abans de demanar «la següent pregunta».

«La pilota d’or la donaria al millor, a Messi» (Valverde)

Notícies relacionades

I va haver de respondre encara una qüestió més sobre el documental. «És una cosa que ha decidit fer el club per la ressonància social i la projecció que té perquè es vegin coses que són més a prop de l’equip. Hi ha coses que surten, però d’altres no. És de sentit comú. Hi ha llocs on les càmeres poden entrar i d’altres no. Es veu una part i no una altra perquè no volem que es vegi. Són coses privades».

Al ser qüestionat sobre la gala de la Pilota d’Or que es viurà dilluns a París, Valverde no va tenir dubtes: «No segueixo gaire les gales, són bastant llargues. ¿El meu vot? És el mateix que el teu. Votaria el millor. Si al final l’has de donar al millor el dones a Messi i ho soluciones tot».