REACCIONS

El pitjor Barça en 25 anys

Dues derrotes i un empat a tres sortides col·loquen els blaugrana en la mateixa situació que en la 94-95

«Preocupa la falta d'efectivitat i d'ocasions. No podem entrar en els partits així», diu Suárez

aguasch49982241 barcelona s uruguayan forward luis suarez stands on the pitc190921233647

aguasch49982241 barcelona s uruguayan forward luis suarez stands on the pitc190921233647 / JORGE GUERRERO

1
Es llegeix en minuts

Les alarmes s’han encès al Barça. O s’han tornat a encendre, si és que alguna vegada es van apagar. Aquest dissabte la derrota a Granada va confirmar que hi ha un problema. Un punt de nou de possibles a les tres sortides després de la derrota a Granada converteixen aquest inici de temporada en el pitjor en els últims 25 anys. En la temporada 1994-1995, quan les victòries encara valien dos punts, aquell Barça que venia de guanyar quatre lligues consecutives va perdre a Gijón i Saragossa i va empatar a Sarrià en les cinc primeres jornades d’una Lliga que va acabar a la quarta plaça.

«Ésuna derrota que preocupa, que fa mal. S’han de mirar molt bé moltes coses i fer autocrítica per millorar», va reconèixer un decebutLuis Suárezencara sobre la gespa. «Òbviament, al començar perdent en els primers minuts se’ns va fer més difícil. Vam tenir posició, però no contundència a l’hora de rematar ocasions», va afirmar el davanter uruguaià.

Guanyar fora s’ha convertit en missió impossible per al Barça. No ho aconsegueixdes del 23 d’abril. Aquesta ratxa deset punxades a domiciliva començar a Vigo i va seguir a Liverpool i Eibar. «No s’ha de barrejar allò de l’any passat, perquè ja havíem sigut campions de Lliga», va objectar el nou. «Però els d’aquesta temporada sí que preocupen, per lafalta d’efectivitat i ocasions». 

Griezmann, inofensiu

Notícies relacionades

Com a símptoma (o un dels motius) destaca que, a les tres sortides de lliga i la de Dortmund, Griezmann no va xutar ni una vegada a porta. Fent bona la seva apel·lació a l’autocrítica, Suárez va afegir: «Som al Barcelona,s’ha de sortir a guanyar el partit i no entrar-hi de la forma que s’entra. Aquests partits al llarg de la temporada et donen la Lliga».

Guillermo Amorva negar queErnesto Valverdequedi tocat després de la derrota, va apel·lar a la unitat de tots els estaments del club i va recordar que «som al setembre i queda molt per davant». Va sonar molt diferent de les paraules de Suárez: «Ens espera un any llarg i complicat».