LA VALORACIÓ DEL TÈCNIC DESPRÉS DEL GAMPER

Valverde celebra que Suárez estigui «en ratxa» i que De Jong vulgui «manejar la pilota»

L'entrenador del Barça valora la versatilitat de Griezmann i assumeix haver d'iniciar una gira incòmoda

jmexposito49332163 barcelona    04 08 2019   deportes          ernesto valverde190804232651

jmexposito49332163 barcelona 04 08 2019 deportes ernesto valverde190804232651 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

Ernesto Valverde es queda amb “les coses positives” que ha vist en la victòria del Barça davant de l’Arsenal (2-1) al trofeu Joan Gamper, entre elles l’actuació de l’uruguaià Luis Suárez, autor del gol del triomf, i la d’un dels nous fitxatges, l’holandès Frenkie de Jong.

“Hi ha hagut coses positives. A Suárez se l’ha vist molt endollat quan ha sortit, i a De Jong, que busca la pilota i vol manejar-la”, va destacar el tècnic del conjunt blaugrana, que va posar en el ‘deure’ de l’equip que li va faltar “velocitat en la circulació de la pilota i ritme, sobretot a la primera part”.

Sobre el debutd’Antoine Griezmann, Valverde va explicar que el francès pot jugar “en totes les posicions de la davantera” i que és un avantatge “que sigui tan versàtil”, perquè pensa variar la seva posició en funció de les necessitats del col·lectiu.

Laterals per fi doblats

El preparador extremeny també es va mostrar satisfet perquè, amb l’ascensió de Moussa Wagué al primera equip, i el fitxatge de Junior Firpo, per fi té doblades les posicions dels dos laterals. “Wagué té un perfil molt ofensiu, és fort i ataca amb molta profunditat. Del mig camp cap endavant té les idees clares i té arribada. Pot ser un bon contrapunt a Nelson (Semedo), un lateral que també és molt potent”, va raonar.

La incorporació del defensa del Barça B converteix Sergi Roberto, segons va confirmar Valverde,de nou en centrecampista. “Sergi Roberto és un futbolista que desborda línies amb la conducció i això és el que ens fa falta”, va apuntar. 

Riqui Puig seguirà al filial

De Júnior, va assenyalar que “és jove però amb experiència ja a Primera” i que és “diferent de Jordi Alba” i va confirmar que Riqui Puig, una de les joies de la pedrera blaugrana, “continuarà tenint fitxa del filial, perquè això és un avantatge”.

Notícies relacionades

Quant als reptes per a la nova temporada, l’entrenador del Barça, confia a poder aspirar de nou a tots els títols i quan arribi al moment culminant, en el que ens hem equivocat no tornar a equivocar-nos”, va postil·lar.

Finalment, Ernesto Valverde va reconèixer que la gira pels Estats Units que inicia l’equip aquest dilluns no és la millor manera de preparar l’inici de lliga. “No negaré que la gira és important per al club, però hi ha jugadors que venen sense entrenar. Els viatges i els entrenaments són complicats i veurem com ho resolem, però no serà fàcil”, va concloure.