EL MERCAT BLAUGRANA

El Barça confirma el fitxatge de Junior Firpo

El lateral esquerrà del Betis, de 22 anys, costarà 18 milions fixos i 12 variables

49324875 60

49324875 60 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El recanvi de Jordi Alba ja està fitxat. Junior Firpo, el lateral esquerrà del Betis, s'ha convertit en el quart reforç del Barça en una operació tancada per 18 milions fixos més 12 variables. L'hispanodominicà, de 22 anys, competirà amb el lateral de l’Hospitalet i cobrirà una de les carències evidents del curs passat, en què Alba no va tenir un relleu de garanties. Junior ha passat la revisió mèdica aquest diumenge i firmarà fins al 2024 amb una clàusula de rescissió de 200 milions

Sense confiança en el del planter Miranda, Ernesto Valverde va estudiar diverses opcions per donar descans a Alba la temporada passada. Vermaelen, Lenglet, Sergi Roberto o Semedo van ser alternatives possibles, però cap va acabar de convèncer el tècnic, que ara sí que comptarà amb dos jugadors per a aquest lloc específic. L' acord entre el Barça i el Betis es va agilitar aquest dissabte i el tècnic ja comptarà amb el futbolista a la gira dels EUA.

Interès del Madrid

El jugador nascut a Santo Domingo figura a l'òrbita blaugrana des del final de la campanya passada. La seva notable actuació a l' Eurocopa sub-21, en què va començar de suplent d' Aarón Martín i va acabar sent una peça clau, va enfortir l'interès de l'equip català. Junior tenia contracte al Betis fins al 2023 i la seva clàusula era de 50 milions, però els dos clubs van arribar a un acord.

El lateral va insultar Messi el 2012 en uns tuits que han causat enrenou a les xarxes socials

L'entitat andalusa, conscient de l'interès del Barça i el Madrid, que també va arribar a licitar pel lateral, va fitxar a mitjans de juliol a Alfonso Pedraza, un futbolista de perfil similar que ja va exercir de lateral al Villarreal, tot i que la seva posició favorita és la d' extrem esquerre. L'explosivitat i la profunditat són les principals qualitats de Junior, que encara té marge de millora en l'aspecte defensiu. 

»Coses de nens»

Notícies relacionades

L'internacional sub-21, que va marcar 3 gols en 24 partits de Lliga la temporada anterior, un d'aquests al Camp Nou, arriba en plena forma després de completar una part de la pretemporada al Betis a les ordres de Rubi. Junior va lluir el dorsal 20 al Betis el curs passat. Al Barça ara per ara té lliures el 14 i el 24. 

El fitxatge de Junior també ha comportat polèmica al recuperar-se a les xarxes alguns tuits del jugador insultant Messi «per picar un amic culer» el 2012. El jugador ja va demanar disculpes i va assegurar a 'Mundo Deportivo' que es tractava de «coses de nens que es fan amb 15 anys, quan no et coneix ningú i quan no pots pensar que això tindrà una repercussió anys més tard». Ara, el capità l'espera al vestidor.