cas obert

Neymar dribla l'acusació de violació amb assistència policial

La fiscalia de São Paulo té 15 dies per recórrer un informe que no ha tingut en compte ni el vídeo ni l'informe mèdic de la model Najila Trindade

brazil neymar allegation 80981-3de72

brazil neymar allegation 80981-3de72 / Leo Correa (AP)

3
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Civil de São Paulo es va abstenir de formular càrrecs penals contra el futbolista brasiler Neymar després de concloure aquest dilluns la investigació preliminar per la denúncia en què la model Najila Trindade Mendes de Souza va acusar de violació el jugador del París Saint Germain (PSG) francès.

La comissària Juliana Lopes Bussacos, titular de la sisena Comissaria de Defensa de la Dona de São Paulo, va concloure al seu informe que no existeixen prou elements per acusar formalment Neymar dels delictes de violació o d’agressió, van informar aquest dilluns fonts judicials.

D’acord amb declaracions al diari 'Folha de São Paulo' d’un investigador que va tenir accés a l’informe final, la comissària va detectar nombroses contradiccions en les acusacions de Trindade, per la qual cosa va concloure que el jugador del la selecció brasilera no va cometre cap crim.

El procés, no obstant, encara no va ha sigut arxivat, ja que la Fiscalia té un termini de 15 dies per manifestar-se, i pot demanar que s’arxivi el cas, que es realitzin noves diligències per aixecar possibles proves o fins i tot oferir denúncia penal perquè la justícia decideixi si obre o no procés.

Les imatges de l’hotel parisenc

La comissària havia sol·licitat a començaments de juliol un termini addicional de 30 dies per concloure la investigació a causa que volia veure les imatges gravades per l’hotel de París on la model va dir haver sigut agredida i violada, així com tenir accés a l’informe mèdic realitzat per la ginecòloga particular de la model.

Però va acabar concloent la seva investigació sense rebre ni les imatges ni el diagnòstic mèdic.

En els últims dies, a més, a la investigació principal van ser annexades, a petició de la Fiscalia, còpies de tres investigacions més que van ser obertes relacionades amb el suposat cas de violació.

D'aquestes investigacions, una va ser oberta per la Fiscalia a Rio de Janeiro contra Neymar per haver divulgat imatges íntimes de la model i dues més van ser obertes a São Paulo pel suposat intent d’extorsió que va dir haver patit el pare del futbolista dels advocats de l’acusadora i altra pel possible furt a l’apartament de Trindade d’un aparell mòbil en el qual suposadament havia arxivat imatges de la violació.

La denúncia de la model

En la seva denúncia, la model, de 26 anys, va afirmar que va viatjar a París per mantenir relacions sexuals consentides amb el davanter el passat 15 de maig, però que, sent en un hotel, va canviar d’opinió en l’últim moment perquè el futbolista no tenia preservatius, i que va ser llavors violada pel jugador del PSG.

El futbolista, el passat 6 de juny, després de declarar en comissaria / LUICAS LANDAU (REUTERS)

Després de la suposada agressió, la noia va tornar al Brasil i, 10 dies després, va presentar denúncia en una comissaria de São Paulo contra el davanter, que en aquell moment estava concentrat amb la selecció brasilera que va disputar la Copa Amèrica del Brasil el 2019.

La denunciant va entregar a la Policia un vídeo d’un minut en què se la pot veure a ella mateixa colpejant Neymar, mentre l’acusa d’agredir-la i deixar-la sola a l’hotel la nit anterior. La model va dir que en uns altres sis minuts del mateix vídeo contindrien elements que comprovarien que l’astre brasiler la va agredir sexualment però després va al·legar que li havien robat el mòbil en què suposadament els tenia arxivats.

Notícies relacionades

El futbolista del PSG assegura que la relació entre tots dos va ser consentida i el passat 13 de juny, després de prestar testimoni davant de les autoritats –el contingut de les quals està en sigil– es va mostrar confiat a ser declarat innocent.

Neymar també va haver de prestar testimoni davant de la justícia a Rio de Janeiro per un suposat delicte cibernètic que podria haver comès al publicar en els seus comptes de xarxes socials la conversa que va mantenir amb la model i en la qual apareixen fotos íntimes seves. El jugador va publicar l’intercanvi de missatges per demostrar que la dona va mantenir un tracte normal amb ell després de la trobada sexual que, segons el futbolista, va ser consentida.