Pretemporada blaugrana

El Barça supera el Vissel Kobe amb dos gols de Carles Pérez (0-2)

Griezmann i De Jong van tornar a causar una gratíssima impressió al partit del retrobament amb Iniesta

49235146 60

49235146 60 / Eugene Hoshiko (AP)

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El primer partit d’Andrés Iniesta Luján contra el FC Barcelona ens va deixar amb les ganes de veure el mag de Fuentealbilla lluitar sobre la gespa amb Frenkie de Jong, el futbolista cridat a marcar una nova època al centre del camp blaugrana. La decisió d’Ernesto Valverde de reservar l’holandès per al segon temps, com ja va fer dimarts davant el Chelsea, va fer impossible que la llegenda i la promesa es trobessin. En un típic duel de pretemporada, hipotens i sense ritme, el Barça va superar l’innocent Vissel Kobe japonès (0-2) amb dos gols del davanter del filial Carles Pérez i va posar així el punt final a la minigira pel país d’Oliver i Benji. 

Valverde va tornar a situar de sortidaAntoine Griezmann com a fals nou, acompanyat aquesta vegada a les bandes per Rafinha i Collado, i de nou el francès va respondre sense gol, però amb una riquesa de moviments i un desplegament d’assistències al primer toc que van fer salivar el barcelonisme per la perspectiva de veure ‘Grizou’ jugant ben aviat al costat de Messi.

Els detalls de qualitat del davanter exatlètic van ser el més destacat dels avorrits primers 45 minuts al Noevir Stadium de Kobe, juntament amb les ganes de reivindicar-se de Rafinha, el més que acceptable debut del central del B Ronald Araújo, l’estrena del segon uniforme del Barça (el groc amb la franja blaugrana en diagonal) i, per damunt de tot, les exquisitats d’Iniesta. Als seus 35 anys, el manxec es veu comprensiblement obligat a dosificar els seus esforços, però continua jugant amb l’elegància imperial d’un dandi de l’era Meiji. Se l’enyora, i amb motiu.

La clarividència de De Jong

Si Griezmann i Iniesta van ser els principals focus d’atenció a la primera meitat, De Jong va acaparar les mirades a la segona. Jugant aquesta vegada com a volant dret (Sergi Roberto va ocupar el lloc de mig centre), l’holandès va donar noves mostres de la seva excel·lència a l’hora d’interpretar el joc de posició. La seva lucidesa amb la pilota als peus i els seus recolzaments continus van contribuir que el Barça incrementés el seu domini sobre el cada vegada més claudicant Vissel i que multipliqués les seves ocasions de gol, malgrat formar amb un onze molt poc reconeixible en què Guillem, Jaime i Monchu ocupaven els laterals, Malcom se situava al centre de l’atac i Carles Pérez actuava com a extrem esquerre.

El jove davanter de Granollers (21 anys) es va convertir en l’inesperat protagonista del partit al firmar els dos gols del seu equip. El primer, en el minut 58, després d’una brillant combinació amb Malcom, i el segon, en el 86, d’un xut creuat amb la cama esquerra. Van poder ser més: Malcom va estavellar una pilota al pal i Dembelé, capaç com sempre de la jugada més sublim i de la definició més grotesca, va desaprofitar un parell de bones oportunitats.

Notícies relacionades

Resolt l’expedient, el Barça emprendrà el viatge de tornada a Barcelona per continuar el treball de pretemporada i preparar el partit del 4 d’agost al Trofeu Joan Gamper, en què l’equip blaugrana, ja amb els jugadors que van disputar la Copa Amèrica, s’enfrontarà a l’Arsenal d’Unai Emery i Dani Ceballos.