CRISI EN EL BARÇA

Pep Segura continua com a director esportiu després d'haver-se reunit amb Bartomeu... de moment

El mànager esportiu trasllada al president que se sent fort per continuar enmig d'un clima de tensió

marcosl39916344 pep segura190704170040

marcosl39916344 pep segura190704170040

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

De moment, continua. De moment, Pep Segura continua sent el mànager esportiu del club, un càrrec que va ser creat especialment per a ell fa justament ara dos anys. Però la tempesta que es viu al Barça no permet garantir la continuïtat de l’arquitecte de la política esportiva.

LAPORTA - TXIKI (2003-10)

La dimissió per sorpresa de Jordi Mestre, el vicepresident d’aquesta àrea, una de les poques persones que defensava la seva feina, ha deixat l’executiu en una posició delicada, assegut com està en una veritable cadira elèctrica. Aquesta tarda, després d’una reunió a soles a les oficines del Camp Nou entre Bartomeu i Segura, s’ha acordat que continuï.

De moment. El president avaluarà la situació en els pròxims dies, de manera que la seva permanència en el càrrec no està, ni de bon tros, tancada. Encara poden passar coses en un futur pròxim.

ROSELL - ZUBI (2010-14)

Diferents precedents

És una cadira en la qual no es dura gaire. Hi va haver un temps en què els executius estaven anys i anys dissenyant el rumb esportiu del club. Txiki Begiristain, per exemple, va estar set temporades al Camp Nou de la mà de LaportaZubizarreta, amb Sandro Rosell, va aguantar tres anys i mig. Amb Bartomeu, en canvi, només hi va ser un, acomiadat de males maneres després de la crisi d’Anoeta.

BARTOMEU - ZUBI (2014-15)

Al dirigent l’abandonen els vicepresidents (Monje, Vilarrubí, Rierol Mestre; se n’han anat quatre en menys de tres anys) i crema directors esportius –n’hi ha hagut tres en el seu mandat i podria arribar al quart si finalment es trenca el fil que manté Segura en el càrrec–; per la seva banda, els tècnics se’n van per voluntat pròpia. Així va passar amb Tata Martino, que va marxar abans de ser acomiadat. I Luis Enrique va donar per conclòs el seu cicle de tres anys, esgotat i sense energia.

Es veu amb força

La dimissió de Mestre, que era el directiu encarregat de presentar aquest divendres De Jong al Camp Nou, va provocar hores d’enorme tensió a les oficines del club. Per inesperada, ningú imaginava que un dels millors amics de Bartomeu se n’anés ara en ple mercat de fitxatges, i perquè alterava l’estabilitat de la junta sobre el projecte esportiu. De sobte, la figura de Segura, molt criticat per un sector de la directiva, era més vulnerable que mai.

BARTOMEU - ROBERT (2015-17)

Per això l’executiu va parlar ahir urgentment amb Bartomeu per desencallar el tumultuós moment que sacseja el Barça. La trobada va tenir lloc a les oficines del club. Segura va traslladar al president que se sent amb força per continuar en el càrrec, malgrat els dubtes que ha detectat.

I el dirigent no pren, ara per ara, cap decisió sobre el mànager esportiu, conscient com és que encadenar la dimissió de Mestre i l’acomiadament/dimissió de Segura en menys de 24 hores faria malbé la seva imatge i també espatllaria la posada en escena de Frenkie de Jong, un dels pilars il·lusionants de la reconstrucció del Barça.

BARTOMEU - SEGURA (2017- ...)

Dos en un

Notícies relacionades

Potser el que realment esperava Bartomeu és que Segura li presentés la dimissió, una cosa que no va passar en aquesta reunió. El president, mentrestant, s’agafa unes jornades de reflexió, embrancat en una profunda revolució interna del club, que afectarà també les categories inferiors, amb especial atenció a la política formativa a la Masia, pendent encara de qui seran els entrenadors de la pròxima temporada.

BARTOMEU - ABIDAL (2018-...) 

En qualsevol cas, no seria la primera vegada que Bartomeu canvia de director esportiu a l’estiu. Ja ho va fer, precisament, amb Segura el 2017, que va ser col·locat per sobre de Robert en l’organigrama. A la junta directiva, de moment no hi haurà fitxatges per tapar el buit que deixa Mestre. Ara, Bartomeu assumeix dos càrrecs: president i vicepresident esportiu, fórmula que va utilitzar en el seu dia en l’àrea econòmica, després de la renúncia de Monje, i en la institucional, amb la dimissió de Vilarrubí. Però tot és provisional.