LES REACCIONS A IPURÚA

El Barça deixa el Madrid a 19 punts, més lluny que mai

Valverde veu difícil que Coutinho, Dembélé i Arthur es recuperin per a la final de Copa

jmexposito48232815 soccer football   la liga santander   eibar v fc barcelona  190519191003

jmexposito48232815 soccer football la liga santander eibar v fc barcelona 190519191003 / VINCENT WEST

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Serà probablement una Lliga sense rua, condicionada com està l’alegria culer per la desfeta d’Anfield, però també serà la Lliga que el Barça hagi conquistatamb més avantatge sobre el Madrid. El domini blaugrana en la competició en l’última dècada ha sigut aclaparador (8 d’11), però els números diuenque el conjunt blanc és més lluny que mai: a 19 puntsdesprés de lavictòria del Betis al Bernabéuil’empat del Barça a Ipurúa. Un veritable abisme.

“Sembla que com que ens van donar la Lliga fa algunes setmanes ja tot s’oblida”, va reivindicarErnesto Valverde, que a les seves dues lligues com a tècnic blaugrana només ha encaixattres derrotes(1+3) i ha deixat el Madrida 17 punts l’any passat i a 19 ara. S’allunya el Madrid i s’acosta l’Atlètic, segon en les dues temporades, tot i que la distància també és enorme: a 14 punts el 2018 i a 11 en aquest 2019.

Semedo, a l’hospital

“La Lliga és el que marca el millor equip de la temporada. Acabar a 11 punts del segon vol dir que hem fet una temporada magnífica”, va destacar tambéSergi Robertodesprés de sumar elpunt número 87a Eibar. “La nostra motivació avui era preparar-nos per a la Copa. Volem guanyar la final i anar-nos-en de vacances amb dos títols”, va explicar el del planter.

Per a aquesta final, Valverde s’ha trobat ambdiverses baixes. L’últim dubte és el de Nelson Semedo, que aquest diumenge va haver de ser substituït en la primera meitat després de patir un traumatisme al cap en un xoc amb Sergi Enrich. Va acabar en unhospitalde Bilbao per ser sotmès a proves. “Espero que sigui l’atordiment lògic del cop i res més, que torni amb nosaltres avui”, va desitjar el míster, tot i que el portuguès es quedarà en observació fins aquest dilluns.

També és optimista respecte a Ter Stegen, que en qualsevol cas hauria de ser suplent, però no amb altres peces: “Marc segur, pensem que estarà; Coutinho no ho sé, el tema de Dembélé és difícil i Arthur... doncs veurem, porta arrossegant aquest problema des de fa dos o tres mesos i ha hagut de parar ara. No sé si estarà”, va desgranar el míster, que no va voler assegurar que la d’Ipurúa fos l’alineació de la final de Copa, però que va reconèixer que té “problemes en la davantera”.

Debut de Carles Pérez

Notícies relacionades

Sense res en joc més enllà de la Bota d’Or de Messi, ‘el Txingurri’ va veure el partit com una manera de “tenir l’equip actiu”. El tècnic va tornar a deixar sense jugar Riqui Puig, però va donar l’alternativa (20 minuts) Carles Pérez, el vuitè del planter que debuta aquesta temporada. “Des de petit la meva il·lusió era debutar amb el primer equip. No sabia si arribaria aquesta temporada, he hagut de tenir paciència, però li dono les gràcies al míster”, va explicar l’extrem vallesà.

Un altre del planter de La Masia, Marc Cucurella, es va estrenar com a golejador contra l’equip que té els seus drets . “Es fa una mica estrany marcar-li al Barça”, va reconèixer, abans de rendir-se a Messi: “És un jugador determinant. N’ha tingut dues i les ha ficat”. Igual que el seu entrenador, José Luis Mendilibar: “Ens hem adormit un minut i Messi ens ha fet dos gols. Si li arriba la pilota, és impossible aturar-lo”.