«BUSCO ALTRES DESAFIAMENTS»

Griezmann comunica a l'Atlètic que se'n va i s'acosta al Barça

El davanter francès pagarà la seva clàusula, que passarà de 200 a 120 milions l'1 de juliol

zentauroepp45321622 atletico forward antoine griezmann  reacts after he scored h190514214750

zentauroepp45321622 atletico forward antoine griezmann reacts after he scored h190514214750 / Paul White

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

Antoine Griezmann ha comunicat a l’Atlètic de Madrid que se’n va. Va prendre una decisió fa un any i ara ha canviat de rumb. Va prendre la decisió de quedar-se en el Metropolitano, però ara, després d’una temporada irregular, plena de problemes, el davanter francès ha decidit abandonar el club blanc-i-vermell. El Barça l’espera amb els braços oberts perquè la seva clàusula baixa a partir de l’1 de juliol de 200 milions d’euros a 120.

Dissabte, i contra elLlevant, Griezmann jugarà el seu últim partit amb la samarreta de l’Atlètic. Després d’una reunió, promoguda pel mateix club, s’ha arribat a aquesta conclusió. Volien saber Miguel Ángel Marín, el màxim responsable directiu, i Diego Pablo Simeone, el tècnic, les intencions de l’estrella francesa. No volien tots dos, ni tampoc el mateix jugador, exposar-se a la mateixa situació de la temporada passada.

"He pres la decisió d’anar-me’n, de veure altres coses, d’entomar altres desafiaments. Us porto al cor, atlètics" (Griezmann)

"Hola a tots, després de parlar amb el Cholo i amb Miguel Ángel", comença dient el davanter francès en un vídeo per comunicar el seu adeu. "Després de parlar amb la gent dels despatxos volia parlar amb vosaltres de seguida, atlètics i afició que sempre m’ha donat molt afecte", continuava Griezmann.

"He pres la decisió d’anar-me’n, de veure altres coses, d’entomar altres desafiaments. La veritat és que m’ha costat prendre la decisió i aquest nou camí. És el que sento i és el que necessito", ha comentat el jugador francès, recordant "aquells cinc anys en què he guanyat els meus primers títols i els meus primers trofeus. Han sigut cinc anys en què ho he deixat tot al camp i he intentat ser un noi bo". 

Silenci blaugrana

Volien escoltar Griezmann com més aviat millor perquè l’Atlètic ha de reconstruir el projecte com més aviat millor, ja que li marxen les peces més importants. I el francès és, per descomptat, la més important. El Barça, mentrestant, guarda silenci a l’espera que totes les peces vagin encaixant abans d’anunciar el fitxatge del davanter, a qui ja volia fa un any.

Llavors, i convençut pels seus companys, especialment Godín, que ara se’n va a l’Inter, i per Simeone, Griezmann va decidir continuar una temporada més. Però no ha sortit com ell pretenia perquè, a més, ha trencat l’equilibri del vestidor a causa del seu salari d’estrella mundial. Ara, arribats a aquest punt, el davanter creu que és necessari abandonar el Metropolitano emparat en el desig de trobar nous al·licients amb la seva carrera esportiva, unint-se al Barça, un equip que li garanteix un projecte guanyador al costat de Messi Luis Suárez.

Dybala i Cavani

De fet, els companys del jugador, segons va informar diumenge passat la Cadena SER, ja estaven al corrent de la seva voluntat d’anar-se’n. Per això, l’Atlètic el va instar a una reunió com més aviat millor perquè no es dilatés més el procés, i tenir així la capacitat d’actuar en el mercat. Dybala, l’estrella de la Juventus, que ha perdut pes a Torí, i Cavani, el davanter centre del París SG, són els dos grans candidats que rumia Simeone per omplir l’immens buit que deixarà Griezmann en l’atac de l’Atlètic, tenint en compte, a més, que Diego Costa no ha rendit com s’esperava.

L’arribada del francès al Camp Nou tindrà un efecte immediat: la sortida de Coutinho

En el Barça l’arribada de Griezmann provocarà un efecte immediat. És la sortida de Coutinho, un jugador que no ha rendit com se n’esperava tot i ser el fitxatge més car en la història del club blaugrana. Fa any i mig que va aterrar al Camp Nou procedentd’Anfield. Ni rastre d’aquell jugador per qui es van pagar 160 milions d’euros. L’arribada de Griezmann genera el primer pas d’un llarg mercat en què també intervindran jugadors com Hazard, que té un ampli mercat en el futbol anglès, que se n’anirà al Madrid previ pagament de 100 milions al Chelsea, i, per descomptat, del mateix Coutinho.

Xiulat a l’abril

En el Camp Nou es guarda silenci esperant ara que la clàusula de rescissió del davanter francès baixi fins als 120 milions. D’aquesta manera, el club completarà el trident d’atac que havia dissenyat la temporada passada sense haver de viure tant dels gols de Messi i Suárez, els factors més desequilibrants.

Notícies relacionades

Després d’estar cinc anys a l’Atlètic, Griezmann entén que és el moment de marxar perquè, als seus 28 anys, no vol anar perdent més temps sense guanyar títols. Ha aconseguit 15 gols a la Lliga actual portant l’equip de Simeone al segon lloc, per darrere del Barça de Valverde.

Fa un any ja tenia el bitllet per volar al Camp Nou, però en l’últim sospir va anunciar la seva decisió en aquell nou documental produït per Gerard Piqué. L’última visita seva va ser el 6 d’abril passat en el Barça-Atlètic (2-0) i cada vegada que tocava la pilota era xiulat pel públic blaugrana. Si res canvia, la seva pròxima visita serà per ser presentat com a nou jugador del Barça.