ACTUACIÓ ANTOLÒGICA

No hi ha barreres per a Messi

El Villamarín coreja el nom del Leo després de patir un triplet com el que li havia marcat al Sevilla al seu estadi fa tres setmanes

"Estic molt agraït", diu l'astre, que va elogiar el plantejament de Valverde: "El míster ha llegit molt bé el partit, ho hem fet perfecte"

jdomenech47404333 graf6138  sevilla  17 03 2019   el delantero argentino del f190317232658

jdomenech47404333 graf6138 sevilla 17 03 2019 el delantero argentino del f190317232658 / Raul Caro

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Va prendre tantes precaucions Pau per tapar el pal esquerre que va descuidar el dret. Estava tan pendent d’enfortir la barrera amb més jugadors, que es va oblidar de si mateix, del fet que, en el fons, era ell contraMessii en aquest duel individual qualsevol futbolista té les de perdre. Sobretot, quan un és porter. Per molt que se senti protegit amuntegant companys.

No hi ha barreres per a Messi, el millor executor de faltes que ha conegut el futbol espanyol. El que més ha marcat i el que més encerta percentualment, deixant enrere vells noms que passaven per ser especialistes letals: Cristiano Ronaldo el primer, Koeman, Roberto Carlos, Ronaldinho...

A tots els va deixar enrere el màxim golejador de la història de la Lliga, que va massacrar el Betis al Villamarín amb un triple, el quart de la temporada. Tres setmanes després d’haver-n’hi endollat un al Sevilla al Sánchez Pizjuán. Perquè cap sevillà s’enfadi. Perquè cap vacil·li el veí.

Moment del llançament de la falta del 0-1 / RAÚL CARO (EFE)

Només Xavi per davant

Una altra piloteta va viatjar cap a la seva casa deCastelldefels, mentre a les orelles li ressonava el seu nom, corejat per l’afició verd-i-blanca, rendida davant de l’exhibició regalada per l’astre. "No recordo res així. Sempre que venim a aquest estadi ens tracten molt bé, estic molt agraït", va dir avergonyit Messi, que va celebrar amb una actuació inoblidable haver igualat Andrés Iniesta en partits jugats amb el Barça (674). Només hi ha Xavi (767) per davant.

I Pau mirava la barrera, mirava Mandi i volia mirar Messi. Volia veure, sobretot la pilota. La va veure. Massa a prop i massa tard

Pau va seguir tot el procediment. Cinc homes a la barrera alineats, tapant des del pal esquerre cap a dins. Eren els més alts de l’equip, i amb l’ordre de saltar. Com que Messi va decidir xutar ras sense avisar,Mandi es va tirar a terraper tapar aquesta escletxa, seguint una moderna moda que pretén tapiar la porteria.

Pau es va situar al costat del pal dret. Podia entreveure on era la pilota entre les cames també deRakitic i Piqué, els més alts del Barça, també a la barrera, però amb altres intencions, res de saltar, sinó d’ajupir-se, res de mirar Messi, que el tenen molt vist, sinó la porteria, per no perdre’s el gol o, en el pitjor dels casos, arribar al rebuig.

El llançament de Messi es cola per l’escaire dret de Pau. / RÁUL CARO (EFE)

Mirar i veure

Messi va prendre mesures. En silenci, sense comèdies grandiloqüents. Mirava la barrera, mirava Mandi, mirava Pau. I Pau mirava la barrera, mirava Mandi i volia mirar Messi. Volia veure, sobretot la pilota. La va veure. Massa a prop i massa tard.

Estava predisposat a desplaçar-se cap a l’esquerra creient, il·lús, que la seva proximitat al costat del pal dret dissuadiria Messi de xutar-li on ell estava. Però la pilota va descriure una trajectòria malvada, maliciosa, perversa, per molt que Messi l’hagués colpejat amb dolçoramb delicadesa, es va colar pel lloc on mai s’havia de colar i va donar avantatge al Barça. "El míster ha llegit molt bé el partit, hem fet un partit perfecte", va explicar qui el va fer perfecte.

Messi agraeix els aplaudiments a l’acomiadar-se del camp. / MARCELO DEL POZO (REUTERS)

"¿L’avantatge sobre l’Atlètic i el Madrid? Encara queda molta Lliga, molts punts, i cal continuar jugant com fins ara, sense regalar res"

Notícies relacionades

Elcinquè gol de faltade Messi de la temporada, ados del rècord(set a les campanyes 15-16 i 17-18), un total de 39, en un ampli i variat catàleg que faria les delícies d’un comercial visitant domicilis. Pau Lópezes degué maleir a si mateix. Set minuts després, en efecte, Messi va llançar una altra falta. Per sobre de la barrera. La va parar. Potser es va sentir culpable de la primera. No en té motius. "És el millor del món", va dir Sergio Canales, disculpant el seu company.

"¿L’avantatge sobre l’Atlètic i el Madrid? “Encara queda molta Lliga, molts punts, i cal continuar jugant com fins ara, sense regalar res”, va comentar el millor.