ANÀLISI TÀCTICA

El Barça del toc

Valverde recorre a Arthur perquè consolidi el joc de l'equip contra l'Eibar

aguasch46527751 barcelona  13 01 2019  deportes       celebraci n de leo mes190113214352

aguasch46527751 barcelona 13 01 2019 deportes celebraci n de leo mes190113214352 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

1. La jugada que resumeix un estil

Lenglet va ser el punt de partida d’una jugada que resumeix un estil. El del Barça. El defensa francès va ser el simple iniciador, tot i que va recuperar la pilota just traspassada la línia divisòria, en la pressió avançada que acostuma a exercir el Barça. Arthur, un fitxatge que conserva el llegat deXavi i Iniesta, va veure Busquets lliure i va accelerar l’acció. En tot justnou segonsla pilota va acabar a la xarxa de Riesgo, després d’una cadena de passades a un toc. NomésSuárezen va necessitar tres per acomodar-se la pilota.

Luis Suárez culmina la jugada que va suposar l’1-0. / JORDI COTRINA

2. La via brasilera per posseir la pilota

Jon Aspirazu, l’ajudant de Valverde, va dir que l’alineació es va decidir a partir de la voluntat depotenciar la possessió de la pilotaper dominar un rival, l’Eibar, que pressiona molt amunt i que pretén forçar partits molt verticals. Aquesta va ser la raó per la qual els tècnics van apostar per la via brasilera que encarnenArthur i Coutinho, més pacient i elaborada, més conscienciosa i segura, en lloc de la xilenofrancesa que representenArturo Vidal i Dembélé, més directa i desestructurada, que s’havien guanyat la titularitat amb el seu rendiment des que els dos brasilers es van lesionar.

Coutinho s’interna entre la defensa de l’Eibar. / jordi cotrina

El Barça va tenirdificultatsper sortir des de darrere, cosa que va reforçar la tesi de Valverde d’extremar la seguretat a la sortida de la pilota retirant els futbolistes amb més índex de pèrdues. Per aquesta raó també va jugarSergi Robertoen lloc deSemedo, més enllà que l’entrenador el considera el lateral dret titular.

3. Seguretat per defensar els centres

Notícies relacionades

Piqué i Lengletja han jugat junts16 partits(dels 29 oficials de l’equip). Temps més que suficient perquè es coneguin i es coordinin. L’atenció de tots dos era crucial per defensar el Barça de l’equip que fa més centrades a l’àrea de la Lliga.

Piqué pugna amb Enrich. / JORDI COTRINA

L’Eibar va rematar el doble de vegades(14 a 7) que els blaugranes, però només una entre els tres pals. El dilema per a Valverde es trasllada a dijous, quan hi ha en joc la supervivència a la Copa davant del Llevant. ¿Murillo i Chumi o Piqué i Lenglet?