L'ANÀLISI TÀCTICA

Les claus tàctiques del Llevant-Barça: Messi trigoleja i biassisteix

El geni intervé en els cinc gols del Barça que van esclafar el Llevant en el nou dibuix tàctic de Valverde

marcosl46284208 graf8384  valencia  16 12 2018   el guardameta del levante u181216232837

marcosl46284208 graf8384 valencia 16 12 2018 el guardameta del levante u181216232837 / Manuel Bruque

1
Es llegeix en minuts
Marcos López

1. Amb tres centrals i dos lliures singulars

El dibuix era nou. Espectacularment nou. Tant, que no s’havia vist mai abans al Barça de Valverde, quan ja fa un any i mig que està assegut a la banqueta blaugrana. Tres centrals(Piqué per la dreta, Lenglet a l’eix, Vermaelen al flanc esquerre)i la gran novetat eren els dos lliures: Dembélé, que omplia tota la banda dreta, mentre que a l’altra banda hi havia Jordi Alba. Tenien a l’inici una tasca molt més defensiva. I fins i totRakitic, amb el canvi d’Arthur per Vermaelen, va exercir de central dret.

2.- Leo connecta amb Luis, el seu vell amic

Cada gol de Messi, i en van ser tres, van resultar una lliçó. Un missatge que vol guanyar la Lliga. Sí o sí. En el primer, va donar una lliçó d’intel·ligència aprofitant l’astúcia deBusquets. Va robar i va passar de forma immediata al 10. La seva definició va ser precisa. I era amb la dreta. En el segon,Messiva aprofitar la tradicional jugada de Jordi Alba per la banda esquerra per firmar aquell gol que fan des de fa anys i ningú els detecta.

Notícies relacionades

Suárez, astut com és, va deixar passar la pilota entre les cames. I en el 0-4, el tercer de Messi, control, sotana a Cabaco i centrada amb l’exterior a Vidal perquè assistís Leo. L’uruguaià va ser generós amb el seu vell amic, que li va donar l’assistència del 0-1.

3.- Busquets castiga cada pèrdua del Llevant

Cada pilota perduda pel Llevant, fora on anés del camp, era una condemna de gol. Especialment per l’exquisit sentit col·lectiu que va oferirBusquetsen una centrada del camp també molt nova. Va jugar inclinat al costat esquerre, formant el triangle amb Jordi Alba i Arturo Vidal, que va tenir presència en l’àrea d’Oier. Però Busi va robar i va passar sempre amb intenció, dominant el partit, sobretot a camp obert, descobrint sempre la inusual solitud deMessi. Sembla mentida. Però sempre se'l veu sol.