DESTITUCIÓ CANTADA

Lopetegui serà substituït per Conte

L'entrenador del Madrid se'n va del Camp Nou «amb forces» però el club contacta amb el tècnic italià per rellevar-lo immediatament

jdomenech45664741 barcelona  28 10 2018   deportes             lopetegui obser181028190041

jdomenech45664741 barcelona 28 10 2018 deportes lopetegui obser181028190041 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

El Madrid va marxar de Barcelona a set punts del Barça i en novena posició. Va marxar amb Julen Lopetegui, però l’entrenador no serà en el pròxim clàssic de la segona volta. No serà ni en el partit de Copa a Melilla. Malgrat que va repetir el missatge que se sentia “amb forces” per continuar, d’assegurar que el seu equip tenia futur i que celebraria algun títol l’abril o el maig, tot això passarà sense ell.

El Madrid pot oficialitzar aquest dilluns el fitxatged’Antonio Conte,  l’únic tècnic amb cert renom que estava llest al mercat. Lopetegui va serl’escollit  al juny després que fins a cinc entrenadors renunciessin a anar al Bernabéu. Ell, per la seva part, va renunciar a la selecció, provocant un cisma a 48 hores de començar el Mundial. Quatre mesos després, s’ha quedat sense res. Florentino ha quedat nu per una aposta personalíssima després de les inesperades marxes de Zidane i Cristiano. Lopetegui i Mariano van ser les seves eleccions i el resultat no ha pogut ser pitjor.

“Una derrota dura”

“Continuaré respirant” va dir dissabte Lopetegui quan li van preguntar si sortiria viu del Camp Nou. Continuarà respirant i en va sortir viu, però sense feina després d’“una derrota dura, i per al Madrid, encara més”. El cop d’ull que va llançar al telèfon Florentino Pérez després de l’1-0 va ser premonitori. Un senyal. En algun moment de la nit, en aquest mòbil va aparèixer el nom de Conte, pendent, precisament, de la trucada final. La va precipitar el Barça de Valverde i Suárez. Un Barça sense Messi.

“Ha sigut un pal dur i fort, però penso que aquesta situació és reversible per les distàncies i pel temps que queda fins al final de la temporada”

Mals i excuses

“El 5-1 resumeix el que estem fent aquesta temporada”, va verbalitzar Casemiro, el més autocrític del grup. “La temporada és un desastre, estem jugant tots molt malament”, va proclamar el migcampista en la mateixa gespa. Casemiro va atribuir la responsabilitat de la catàstrofe als jugadors. “De vegades la culpa és dels jugadors”, va matisar Sergio Ramos. El capità va afegir que “no és un dia per assenyalar ningú” i va corroborar el discurs encoratjador de Lopetegui. “Hem guanyat Lligues quan ens treien 10 punts d’avantatge”, va recordar el defensa.

Casemiro va ser més autocrític que Lopetegui, que trobava explicacions a tot el que va passar. “El resultat no reflecteix la realitat del partit, però és un 5-1 i cal assumir-ho”, va concloure el tècnic basc, que no va voler donar-se per destituït. Emilio Butragueño, la veu del president, va callar. “Ells han sigut millors”, va comentar amb un murmuri.

“Pal dur i fort”

Notícies relacionades

“Ha sigut un pal dur i fort, però penso que aquesta situació és reversible per les distàncies i pel temps que queda fins al final de la temporada”, va analitzar Lopetegui, augurant que “el grup anirà creixent”. A l’inventari d’excuses i de mals que han assolat el seu Madrid va afegir les conseqüències que ha exercit el Mundial per la baixa forma d’algun dels seus pilars. No en va esmentar cap. “No tinc cap retret a ningú, tots han fet un gran esforç i han anat al límit”, va dir, avançant que el seu principal objectiu era aixecar l’ànim als seus homes.

“Ens ha passat de tot fins ara”, va insistir Lopetegui parlant d’“un partit rar, segurament molt bonic de veure des de fora”. Va donar a entendre l’entrenador que el cúmul de desgràcies estava a punt d’acabar. El que va acabar va ser la seva carrera en el Bernabéu.