PREMI DE L'ASSOCIACIÓ MUNDIAL DE FUTBOLISTES

Deu jugadors del Barça aspiren a figurar en l''onze' de l'any

Als actuals integrants de l'equip s'afegeixen Iniesta (Vissel Kobe) i Yerry Mina (Everton)

jdomenech40658383 real madrid and portugal forward cristiano ronaldo  barcelon180910191315

jdomenech40658383 real madrid and portugal forward cristiano ronaldo barcelon180910191315 / BEN STANSALL

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Associació Mundial de Futbolistes (FIFPro) ha revelat, aquest dilluns, els 55 candidats a formar el ‘FIFA FIFPro World11’, l’onze de l’any elegit després dels vots de 25.000 futbolistes professionals de 65 països diferents. Els candidats es divideixen segons la seva posició al camp: 5 porters, 20 defenses, 15 migcampistes i 15 davanters. L’onze elegit serà distribuït en la clàssica formació de 4-3-3 i es coneixerà a la gala de la FIFA del 24 de setembre.

Porters

Els cinc porters candidats a ocupar la porteria l’onze de l’any són Marc-André Ter Stegen (Barça), Keylor Navas (Reial Madrid), Thibaut Courtois (Reial Madrid), David de Gea (Manchester United) i Gianluigi Buffon (PSG). El Reial Madrid té dos aspirants, però Courtois opta al premi per la seva temporada al Chelsea, igual que Buffon ho fa per la seva última campanya a la Juventus.

Defenses

Tres jugadors del Barça formen part de la llista de defenses candidats. A Jordi AlbaGerard Piquéi a Samuel Umtiti se’ls afegeix Yerry Mina. El colombià, actualment a l’Everton, continua aprofitant la tirada de la seva faceta golejadora al Mundial de Rússia. La resta de candidats són: Dani Alves (PSG), Daniel Carvajal (Reial Madrid), Giorgio Chiellini (Juventus), Virgil van Dijk(Liverpool), Diego Godín (Atlètic de Madrid), Mats Hummels (Bayern Munic), Joshua Kimmich (Bayern Munic), Dejan Lovren (Liverpool), Marcelo (Reial Madrid), Benjamin Pavard (Stuttgart), Sergio Ramos (Reial Madrid), Thiago Silva (PSG), Kieran Trippier (Tottenham), Raphaël Varane (Reial Madrid), Sime Vrsaljko (Inter de Milà) i Kyle Walker (Tottenham).

Migcampistes

Notícies relacionades

Quatre futbolistes que eren part de la disciplina culer la temporada passada estan entre els candidats: Sergio Busquets, Ivan RakiticPhillipe Coutinho Andrés Iniesta. També hi ha Arturo Vidal, nouvingut a Barcelona. La resta són: Casemiro (Reial Madrid), Kevin de Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea), Isco(Real Madrid), N’Golo Kanté (Chelsea), Toni Kroos (Reial Madrid), Nemanja Matic (Manchester United), Luka Modric (Reial Madrid), Paul Pogba (Manchester United) i David Silva(Manchester City).

Davanters

Dos blaugrana estan els 15 davanters nominats: Leo Messi i Luis Suárez estan a la llista junt amb Karim Benzema (Reial Madrid), Edinson Cavani (PSG), Paulo Dybala (Juventus), Antoine Griezmann (Atlètic de Madrid), Harry Kane (Tottenham), Robert Lewandowski (Bayern Munic), Romelu Lukaku (Manchester United), Mario Mandzukic (Bayern Munic), Sadio Mané (Liverpool), Kylian Mbappé (PSG), Neymar Jr. (PSG), Cristiano Ronaldo (Juventus) i Mohamed Salah (Liverpool).