El Barça tanca la cessió d'Alcácer al Dortmund

El davanter jugarà un any a la Bundesliga a canvi de 2 milions d'euros i una opció de compra

alcacer

alcacer / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tan comentada cessió del davanter Paco Alcácer al Borussia Dortmund s’ha fet efectiva aquest dimarts a la tarda. El FC Barcelona ha fet públic un comunicat en què explica la condicions del préstec del davanter centre a un dels clubs capdavanters de la Bundesliga.

El club alemany pagarà al Barça dos milions d’euros per la cessió d’un any, durant la qual també es farà càrrec de la fitxa íntegra del jugador. El Borussia es reserva una opció de compra per 23 milions d’euros més 5 en variables, mentre que el Barça manté un dret de tempteig. En cas que finalment Alcácer segueixi al Dortmund a partir de la temporada que ve, el Barça també tindrà el 5% d’una futura venda del jugador a un tercer equip.

El tracte dels dos clubs era un fet des del cap de setmana passat, a falta de petits detalls. Un d’ells era la revisió mèdica, que el jugador ja ha passat en terres alemanyes després d’entrenar-se per última vegada aquest dilluns a la Ciutat Esportiva.

Notícies relacionades

Alcácer, que complirà 25 anys aquest dijous, tenia pocs minuts en el Barça i l’expectativa de continuar comptant poc per a Ernesto Valverde. En dues temporades a l’equip blaugrana, ha marcat 15 gols en 50 partits, la majoria jugats parcialment, tot i que la seva mitjana no era dolenta: un gol anotat cada 141 minuts. 

D’altra banda, amb aquesta operació el club obre l’aixeta a la possible amortització d’un fitxatge pel qual va pagar 30 milions d’euros al València el 2016. D’ells, el club considera que en queden 18 per amortitzar, ja que el contracte era per cinc anys.